Madrid

Bárcenas es nega a fer la prova cal·ligràfica i diu que no declararà més davant el jutge perquè n'està tip

L'extresorer del PP Luis Bárcenas ha rebutjat repetir la prova cal·ligràfica davant el jutge Pablo Ruz sobre la suposada comptabilitat B del partit. Bárcenas ha dit que estava tip que el cridessin a declarar i ha assegurat que no hi anirà més. Un altre extresorer dels populars, Álvaro Lapuerta, ha negat que els populars tinguessin una comptabilitat en negre. Mentrestant, el fiscal ha defensat, en un nou escrit, que la investigació sobre aquest cas continuï en mans del jutge Ruz.

RedaccióActualitzat
L'extresorer del PP Luis Bárcenas s'ha negat a repetir la prova cal·ligràfica davant el jutge Pablo Ruz. Segons fonts jurídiques, Bárcenas ha rebutjat tornar a declarar més sobre la suposada comptabilitat B del PP perquè està tip d'anar al jutjat. La prova cal·ligràfica anterior va quedar anul·lada perquè els cal·lígrafs van considerar que va forçar la lletra.

Abans de la compareixença d'avui, el jutge Ruz ha obert un tràmit preliminar per consultar a les parts en el procés si, davant el conflicte de competències sobre el "cas Bárcenas" entre ell i el magistrat Javier Gómez Bermúdez, creien que convenia suspendre l'interrogatori. En aquest punt, l'extresorer dels populars, que ha estat menys de mitja hora amb el jutge, ha manifestat que era la vuitena vegada que compareixia davant d'un tribunal i ha anunciat que no pensava declarar mai més.

Un altre extresorer del PP, Álvaro Lapuerta, també ha comparegut davant el jutge Pablo Ruz. Lapuerta ha declarat que mai va veure cap paper que fes pensar que hi podia haver una comptabilitat B en el Partit Popular, segons fonts de l'Audiència Nacional. El responsable de finances del PP entre el 1993 i el 2008 ha ratificat la versió que va donar el 7 de febrer davant el fiscal anticorrupció i ha insistit que el finançament del partit compleix la llei i no hi ha comptes en negre.

Precisament, la Fiscalia Anticorrupció ha defensat novament que Pablo Ruz és el jutge competent per investigar el cas, en un escrit enviat a aquest jutge de l'Audiència Nacional. El fiscal demana a Ruz que rebutgi la inhibició que li va plantejar el jutge Javier Gómez Bermúdez.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut