Bangui

França reforçarà la seva presència militar a la República Centreafricana per la rebel·lió que ha expulsat Bozizé

França ha decidit reforçar el seu contingent militar a la República Centreafricana amb soldats procedents de Gabon, després que els rebels de la coalició Seleka han pres el control de la capital. El líder dels rebels, Michel Djotodia, s'ha autoproclamat president del país.

RedaccióActualitzat
França encara no ha tancat la intervenció militar a Mali i ja està mig implicada en la crisi de la República Centreafricana. París ha decidit reforçar el seu contingent militar al país amb soldats procedents de Gabon, després que els rebels de la coalició Seleka han pres el control de la capital, Bangui.

L'Elisi  ja té 250 soldats al país i pensa enviar-n'hi el doble en les pròximes hores. El president, François Hollande, diu que adopta la mesura per protegir els francesos que viuen a l'antiga colònia.

De moment, França controla l'aeroport de la capital, una peça clau, ja que serveix per evacuar els nacionals i per desembarcar tropes davant d'una eventual intervenció.

El president, a l'exili

Mentrestant, el president François Bozizé ha abandonat el país i s'ha refugiat a la República Democràtica del Congo. Els rebels han pres el control de la capital, Bangui, amb un cop d'estat que ha derrocat el president del país, al poder des de feia 10 anys.

La guerrilla és d'una coalició de quatre milícies aplegades amb el nom de Seleka. Els rebels acusen Bozizé de no respectar uns acords de pau firmats el 2007 que establien l'alliberament dels presoners polítics i la integració dels guerrillers en la societat.

Seleka ha dit que formaran un govern de transició i que hi haurà eleccions. Però el fet que es tracti d'una guerrilla amb quatre caps augura inestabilitat. Ara per ara, el líder de la coalició rebel, Michel Djotodia, s'ha autoproclamat president del país.

La Unió Africana ha condemnat l'atac.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut