Sant Cebrià de Vallalta

Polèmica al Maresme per la continuïtat d'un capellà condemnat per vexacions a una nena de 8 anys

Desavinença entre l'Ajuntament de Sant Cebrià de Vallalta i el Bisbat de Girona sobre la continuïtat del capellà de la localitat, Alfons Torrus, condemnat a una falta lleu de vexacions, amb una multa de 150 euros, per haver fet petons a una nena de 8 anys.

Televisió de CatalunyaActualitzat
El rector de Sant Cebrià de Vallalta ha fet la tradicional benedicció de Diumenge de Rams, però els feligresos que hi han participat no eren aliens a la polèmica que envolta el mossèn Alfons Torrus. El capellà ha estat jutjat per un cas de presumpte abús sexual a una nena de vuit anys a la qual impartia catequesi. La sentència l'absol d'abús sexual, però el condemna per una falta lleu de vexacions, amb una multa de 150 euros, després d'admetre haver fet petons a la menor.

L'alcalde ha demanat al bisbat de Girona el cessament. Diu que "la gent sent una certa frustració en veure que les coses no han canviat, que ell continua aquí, continua pel carrer veient a aquesta nena com si no hagués succeït res".

El bisbat ha dit que no vol fer més declaracions i s'ha remès a una nota en què recorda que mossèn Alfons Torrus ha estat absolt de l'acusació d'abusos. També diu que en "el procés canònic (que es va iniciar) tampoc s'ha provat que sigui veritat l'acusació d'abusos" i ha decidit no prendre cap mesura i tancar l'assumpte.

Però l'alcalde explica que li han trucat altres dones que asseguren haver estat víctimes dels presumptes abusos sexuals del capellà.

La denúncia dels pares de la nena incloïa altres acusacions.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut