Diumenge variable amb domini del sol al matí i més núvols a la tarda

Aquest diumenge s'obriran clarianes i tindrem un temps variable. Al matí hi haurà restes de núvols al nord-est i més clarianes a la resta. A la tarda arribaran més núvols pel sud i per ponent, que començaran a deixar pluja al final del dia. Serà un dia de transició cap a la borrasca que arribarà dilluns.

Actualitzat

Diumenge serà un dia de transició cap a la borrasca que ens arribarà dilluns. El matí serà més assolellat, probablement amb alguns núvols cap al nord-est. A la tarda, la dinàmica començarà a canviar. D'una banda, creixeran nuvolades d'evolució, de nou amb més probabilitat cap a les comarques interiors del nord-est. Tornaran a caure alguns ruixats i tempestes, poc abundants. Al mateix temps, un nou sistema frontal s'acostarà pel sud-oest peninsular. Els primers núvols alts arribaran pel sud del país. Al final del dia, el cel ja estarà més enteranyinat arreu.

El vent bufarà només durant la matinada i primeres hores del matí, amb tramuntana forta a l'Empordà i mestral moderat a les Terres de l'Ebre i el Camp de Tarragona. Les temperatures seran més baixes en conjunt, sobretot les mínimes.

Dilluns de Pasqua: serà el dia més inestable del que queda de Setmana Santa. Una pertorbació es situarà just a la vertical de Catalunya. Les mones de Pasqua a l'aire lliure perillen. Ens travessarà el tercer sistema frontal, el que s'acostava diumenge. El cel estarà força cobert arreu de Catalunya i, ara per ara, les pluges durant el matí i la tarda es poden presentar en qualsevol indret. En tot cas,  les zones on es preveuen pluges més abundants són el Pirineu, en qualsevol moment del dia, i les comarques de Tarragona i Girona, a partir del migdia.  A les comarques de Barcelona, temps insegur, tot i que els mapes dibuixen quantitats menys abundants de pluja.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut