El ministre d'Economia, Luis de Guindos, arribant a una reunió de l'Eurogrup, en una imatge d'arxiu. (Foto: EFE)
El ministre d'Economia, arribant a una reunió de l'Eurogrup. (Foto: EFE)
Madrid

El govern espanyol confia de pactar un dèficit del 6% amb Brussel·les

Fonts del Ministeri d'Economia asseguren que l'objectiu rondaria el 6% del PIB, un punt i mig més del que està estipulat ara. La nova xifra donaria marge per flexibilitzar l'objectiu de les comunitats autònomes.

RedaccióActualitzat
El govern espanyol confia de tancar amb la Comissió Europea una rebaixa en l'objectiu del dèficit públic del 2013, que se situaria al voltant del 6% del producte interior brut (PIB). Això seria un punt i mig més del que està estipulat ara. Segons han informat a l'agència EFE fonts del Ministeri d'Economia, la flexibilització de l'objectiu de dèficit es podria fer visible al Programa d'Estabilitat 2013-2016, que rebrà l'executiu comunitari durant la segona quinzena d'abril.

El president de l'executiu del PP, Mariano Rajoy, va anunciar el 20 de març al Congrés que el seu govern revisaria la previsió de creixement per aquest any, que actualment és del 0,5% del PIB. Aquesta previsió contrasta amb la del Banc d'Espanya, que apunta a una caiguda de l'1,5% aquest any i d'un atur que arribaria al 27,1%.

En cas que Brussel·les accepti modificar l'objectiu de dèficit, el govern espanyol podria repartir aquest marge amb les comunitats autònomes, que ara tenen un objectiu fixat del 0,7% del PIB. La Generalitat ha reclamat amb fermesa que el dèficit sigui proporcional a l'aportació que es fa de la riquesa a l'Estat, una petició que hauria estat atesa en la recent reunió secreta de Mas i Rajoy a La Moncloa.
Anar al contingut