Barcelona

L'Agència de l'Habitatge descarta que la Generalitat pugui expropiar pisos als bancs com a Andalusia

El president de l'Agència de l'Habitatge de Catalunya, Carles Sala, treu importància al fet que la Junta d'Andalusia hagi aprovat expropiar a les entitats financeres pisos que estiguin en procés de desnonament. Assegura que el govern català no està en aquesta línia.

RedaccióActualitzat
Catalunya no es planteja expropiar pisos als bancs com a Andalusia. El president de l'Agència de l'Habitatge de Catalunya, Carles Sala, ha explicat a Catalunya Ràdio que no veu el govern de la Generalitat en la línia d'embargar pisos en procés de desnonament.
 
En declaracions a "El Suplement", Sala deixa clar que aquesta és una mesura populista i que "molt probablement" no es podrà dur a terme. El president de l'Agència, un ens depenent del Parlament de Catalunya, fa una previsió: "D'aquí a un any no hi haurà cap habitatge o pràcticament cap habitatge que s'haurà pogut expropiar a les entitats financeres".
 
Carles Sala explica que "qualsevol expropiació ha de passar un procés previ", fins i tot en el cas que sigui en ús de fruit, com planteja el govern andalús. El president de l'Agència assegrua que "el sistema i la llei d'expropiació de l'estat espanyol és complexa i llarga en terminis".

Populista i frustrant

Sala també critica la mesura de la Junta d'Andalusia perquè considera que és populista i pot frustrar grans expectatives. En aquesta línia considera del tot improvisat que el PSOE plantegi estendre a tot l'estat l'expropiació forçosa aprovada a Andalusia.

Carles Sala diu que el govern català no està en la línia d'embargar pisos a les entitats financeres.

Sala reconeix que "els bancs, durant una sèrie d'anys, van tenir una posició i una actitud d'abús de posició en la contractació i concessió de préstecs hipotecaris". Tot i això, també apunta que "per part de la ciutadania hi va haver una certa irresponsabilitat a l'hora de no conèixer quines eren les conseqüències de contractar préstecs que portaven conseqüències dramàtiques".

La Junta d'Andalusia ha aprovat un decret llei per expropiar temporalment als bancs l'ús d'habitatges immersos en processos de desnonament. Això, per a aquells casos en què la família afectada estigui en situació d'emergència o risc d'exclusió social.  El govern del PP ho rebutja amb l'argument que l'actual regulació ja protegeix les famílies més vulnerables.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut