Boston

El sospitós detingut pels atemptats de Boston té lesions que li podrien impedir parlar

El menor dels dos germans presumptament responsables dels atemptats continua en estat greu i els metges no descarten que no pugui recuperar la parla, fet que complicaria la seva declaració en cas que es recuperés. La policia busca confirmar que actuaven sols i respondre per què van posar les bombes de la marató.

RedaccióActualitzat
Dzhokhar Tsarnaev, el sospitós detingut pels atemptats de Boston i que dissabte va ser capturat viu, té lesions que li podrien impedir parlar. La investigació està a l'espera de l'evolució de la salut del menor dels dos germans presumptament responsables dels atemptats.

Segons han indicat les autoritats, Dzhokhar té lesions al coll. El governador de Massachusetts, Deval Patrick, ha explicat en roda de premsa que el sospitós detingut es troba en "estat greu, però estable, tot i que encara no es pot comunicar". "Esperem que sobrevisqui perquè tenim milions de preguntes", ha declarat.

Els metges no descarten, però, que Tsarnàiev no pugui recuperar la parla, fet que complicaria la seva declaració en cas que es recuperés. No està clar si, a més de la ferida al coll, el jove té algun tipus d'afectació al cervell. El noi va rebre diversos impactes de bala i substàncies explosives.

Tsarnaev va ser traslladat a un hospital de Boston després de la detenció per ser tractat de ferides que s'hauria fet durant la fugida, dijous a la nit, i que l'haurien portat a ocultar-se en un vaixell d'esbarjo al pati del darrere d'una casa a Watertown, a l'oest de Boston, on finalment va ser sorprès i detingut.

Un sospitós sense drets?

Si Tsarnaev no pogués parlar, el procés de la investigació sobre els atemptats de Boston s'endarreriria. Mentrestant continua el debat sobre el tractament del jove. Els agents que el van detenir no li van llegir els seus drets, coneguts com "Miranda Rights", per evitar que el jove no contestes a les preguntes.

L'objectiu de l'FBI i la CIA era fer servir una excepció sobre la "seguretat pública" per interrogar el detingut sense la presència d'un advocat. Aquesta excepció permet "als agents iniciar un interrogatori limitat i centrat en un objectiu sense avís previ, i permet al govern fer servir la declaració com una prova directa" en una investigació, segons la web de l'FBI.

Van actuar sols

Les autoritats esperen expectants que el sospitós es recuperi per poder interrogar-lo i aclarir, així, moltes de les incògnites que queden per resoldre, entre les quals, el perquè. Fins ara, tot apunta que els dos germans van actuar sols.

Les autoritats no creuen que hi hagi un perill imminent després de la mort d'un dels dos sospitosos i la captura de l'altre. La policia, però, ha fet també públic que els indicis de què disposen fins ara indiquen que els dos germans podien voler desfermar més violència.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut