Madrid

Mariano Rajoy assegura que el govern no apujarà els impostos aquest divendres

Mariano Rajoy assegura que, de moment, no es tocaran els impostos. Durant la sessió de control al Congrés, el president del govern espanyol ha explicat que no pensa canviar ni una coma de la seva política de reducció de la despesa encara que Brussel·les li permeti flexibilitzar el dèficit.

RedaccióActualitzat
El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha garantit que en la reunió del Consell de Ministres d'aquest divendres no hi haurà canvis en la política fiscal: "No hi haurà impostos, divendres", ha dit Rajoy als passadissos del Congrés dels Diputats, davant la possibilitat que l'executiu decidís algun increment en aquest sentit. El cap del govern va avançar ahir que en la pròxima reunió del Consell de Ministres s'aprovarien les noves previsions econòmiques de l'executiu, el Pla Nacional de Reformes i el Programa d'Estabilitat, i que era "probable" que es modifiquessin algunes partides pressupostàries, però sense retallades tan dràstiques com les del 2012. En tot cas, Rajoy ha remarcat aquest matí que a la reunió de divendres no hi haurà cap pujada d'impostos.

Mariano Rajoy ha fet aquestes declaracions a la sortida de la sessió de control al Congrés, on ha assegurat que no pensa canviar la seva política econòmica, basada en la reducció de la despesa, encara que Brussel·les flexibilitzi el dèficit a Espanya. El líder de l'oposició, Alfredo Pérez Rubalcaba, ha reclamat a Rajoy un canvi en la política econòmica aprofitant la flexibilització que ofereix Europa, per donar un respir a la gent, però el cap de l'executiu ha respost que continuaran en la mateixa línia: "S'ha de continuar reduint el dèficit públic, s'ha de continuar fent reformes estructurals. Avui els mercats es comporten millor, la prima de risc està bé. Per tant, el que s'ha de fer és perseverar i no tornar a les polítiques caduques" dels socialistes. Rajoy ha reconegut que el 2013 no serà bo en termes d'atur, però menys dolent que els últims anys.

La imatge del dia al Congrés ha estat per al diputat de Compromís, Joan Baldoví, que ha exhibit una samarreta contra els desnonaments després de retreure a Mariano Rajoy haver desvirtuat la ILP sobre les hipoteques. Mentre feia la pregunta a Rajoy, Baldoví s'ha tret la corbata i s'ha descordat la camisa per mostrar una samarreta que portava a sota amb el lema "Stop desnonaments". El president de la cambra baixa, Jesús Posada, li ha cridat l'atenció.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut