Balaguer

Balaguer aprova demanar al príncep Felip que deixi de fer servir el títol de senyor de la ciutat

Balaguer demana al príncep Felip que renunciï al títol de senyor de la ciutat i que, fins que no faci aquest pas, s'abstingui d'utilitzar-lo. El ple de la capital de la Noguera va aprovar, amb els vots a favor dels regidors de Convergència i Unió, Esquerra i Iniciativa, una proposta del grup republicà. El PSC es va abstenir i el PP hi va votar en contra. El text també rebutja el sistema monàrquic.

RedaccióActualitzat
El ple de l'Ajuntament de Balaguer, a la Noguera, ha donat el seu vistiplau a una moció en què es demana al príncep Felip de Borbó que renunciï al títol de senyor de la ciutat. La moció la va presentar el grup municipal d'ERC i va rebre el suport dels dos regidors republicans, els set de CiU, que governen en minoria, i l'únic representant d'ICV. El grup del PSC, amb sis regidors, es va abstenir, i el del Partit Popular hi va votar en contra. La moció demana que, si Felip de Borbó no vol renunciar al títol, almenys no el faci servir en els actes en què participa. L'escrit rebutja també el sistema monàrquic.

El títol de senyor de Balaguer va ser instituït per Alfons el Magnànim el 1418. Felip de Borbó també és príncep de Girona, comte de Cervera i príncep de Viana.

La moció s'ha presentat després de la que es va aprovar a principis de mes a Montblanc. L'ajuntament de la capital de la Conca de Barberà també va declarar la seva oposició a la monarquia a principis de mes. El ple va aprovar que l'hereu de la Corona espanyola no mantingui el títol de duc del municipi. Fa dues setmanes, l'Ajuntament de Girona va rebutjar, en canvi, una altra moció per deixar de reconèixer Felip de Borbó com a príncep de la ciutat.
Anar al contingut