Madrid

L'executiu de Rajoy revisa les previsions macroeconòmiques: el PIB caurà un 1,3% i l'atur augmentarà fins al 27,1%

El govern espanyol revisa a la baixa el quadre macroeconòmic per aquest any presentat al desembre. L'economia espanyola encara no ha tocat fons i es preveu una caiguda del PIB a l'1,3% i un augment de la taxa d'atur fins al 27,1%.

RedaccióActualitzat
L'economia espanyola no ha tocat fons i el govern de Mariano Rajoy ha hagut de fer marxa enrere en les previsions optimistes que feia tot just fa quatre mesos i reconèixer que per veure els primers indicis de recuperació encara s'haurà d'esperar.

El ministre d'Economia i Competitivitat, Luis de Guindos, ha corregit a la baixa la previsió del producte interior brut. Així, el govern preveu ara que el PIB caurà fins a l'1,3% aquest any, enfront del descens del 0,5% inicialment previst.

La taxa d'atur tampoc donarà cap alegria en el que queda d'any ja que s'espera que arribi al 27,1%, enfront de la xifra que s'havia fixat al desembre, que era del 24,3%.

El govern espanyol també corregeix a l'alça el dèficit espanyol previst per aquest any, del 4,5% fins al 6,3%. El ministre d'Hisenda i Administracions Públiques, Cristóbal Montoro, permetrà a les comunitats autònomes un dèficit de l'1,2% enfront del 0,7 exigit.

El titular de la cartera d'Economia ha assegurat que la recuperació arribarà al 2014, quan es deixarà enrere el període de recessió amb un PIB positiu del 0,5%. Segons els càlculs actuals de De Guindos, el 2015 l'economia espanyola ja creixerà un 0,9% i el 2016, un 1,3%.

Sobre els nivells de desocupació, el govern preveu que la taxa d'atur baixi al 26,1% el 2014 i al 25,8 % el 2015. No seria fins al 2016, un cop acabada ja aquesta legislatura, quan la taxa se situaria per sota del 25%, en concret en un 24,8%.

De Guindos ha advertit que el pla de reformes aprovat aquest divendres per acontentar les exigències d'Europa i aconseguir que doni més marge amb el dèficit, així com aquest quadre macroeconòmic han estat prèviament consensuats amb les autoritats europees.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut