Brussel·les

Olli Rehn confirma que la CE dóna dos anys a Espanya per complir l'objectiu de dèficit

"Tenint en compte l'empitjorament de les perspectives econòmiques i gràcies a la credibilitat de l'estratègia pressupostària a mitjà termini, hem aconsellat al govern espanyol ampliar el termini per corregir el dèficit excessiu en dos anys, del 2014 al 2016", ha assegurat el vicepresident econòmic de la Comissió Europea, Olli Rehn, que considera que "encara suposarà un esforç de consolidació significatiu, però realista".

RedaccióActualitzat
"Tenint en compte l'empitjorament de les perspectives econòmiques i gràcies a la credibilitat de l'estratègia pressupostària a mitjà termini, hem aconsellat al govern espanyol ampliar dos anys el termini per corregir el dèficit excessiu, del 2014 al 2016". Amb aquestes paraules, el vicepresident de la Comissió Europea i comissaris d'Afers Econòmics i Monetaris, Olli Rehn, ha anunciat el que ja s'esperava: que Europa dóna més marge a Espanya per complir amb el dèficit.

Rehn ha afegit que l'esclat de la bombolla immobiliària i creditícia "pesen molt sobre l'economia, l'ocupació i els espanyols". La pròrroga a Espanya, ha ressaltat el vicepresident de la Comissió, "encara suposarà un esforç de consolidació significatiu, però realista". Rehn ha acollit amb satisfacció el nou pla d'estabilitat i les reformes anunciat pel govern de Mariano Rajoy la setmana passada perquè considera que "semblen estar molt en línia amb les expectatives" de l'executiu comunitari.

França, també

Espanya no és l'única que també tindrà dos anys més. "Per al cas de França i Espanya sembla clar que el més raonable seria ajornar la consecució dels objectius de dèficit dos anys. En canvi, per a altres països, el més indicat és mantenir els objectius tal com estan o endarrerir-los només un any", ha explicat Rehn en la roda de premsa per presentar les previsions econòmiques de la primavera de tots els estats membres, unes previsions que, en el cas d'Espanya, són una mica pitjors de les anunciades per l'executiu espanyol, tot i que la mateixa comissió admet que poden estar una mica distorsionades pel que fet que no tenen en compte les últimes mesures anunciades pel govern de Mariano Rajoy.

En el cas de França, també han estat unes previsions molt pessimistes el que ha fet decidir a Brussel·les concedir-los la mateixa pròrroga que a Espanya. I és que segons la CE, l'economia francesa retrocedirà un 0,1% aquest any i haurà d'esperar el 2014 per créixer un 1,1%. El dèficit de França se situarà en el 3,9% del PIB, i el 2014 podria arribar al 4,2%. És per això que li dóna dos anys per situar-lo en el 3% el 2015.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut