Síria

Bany de multituds a Al-Assad coincidint amb l'horror de l'última matança a Síria i un raid israelià

El president sirià ha reaparegut per rebre un bany de multituds coincidint amb les imatges esgarrifoses de l'última matança de què es té notícia dels seus homes. Aquesta matança i un raid israelià per impedir que armes sirianes arribin a Hezbollah han tornat a posar en el centre de l'atenció la situació en aquest país.

RedaccióActualitzat
El president de Síria, Bashar al-Assad, s'ha passejat aquest dissabte en ple campus de la universitat de Damasc aclamat per centenars de partidaris. Inaugurava un nou monument, dedicat als caiguts pel seu règim contra un país que se li subleva durant més de dos anys. Mentre el locutor de la televisió oficial en lloava els èxits, molts altres ploraven els més de 70.000 morts per reclamar democràcia a Síria.

La compareixença d'Al-Assad coincideix amb les imatges esgarrifoses de l'última matança de què es té notícia dels seus homes. A la ciutat d'Al-Bayda. A la perifèria de la zona costanera on són majoria els alauites, la secta xiïta minoritària a la qual pertany el president. L'Observatori Sirià dels Drets Humans ha informat de la troballa de 62 cadàvers executats en aquesta zona, mentre que la Comissió General de la Revolució Siriana ha elevat la xifra de víctimes mortals a 87. La població ha reaccionat fugint dels barris sunnites que hi ha als voltants.

Atac israelià i immobilisme nord-americà

Aquest dissabte, avions israelians han bombardejat en territori sirià un carregament d'armes suposadament dirigit a la milícia xiïta libanesa de Hezbollah. Ni el Pentàgon ni la Casa Blanca n'han dit ni una paraula.

Israel ha deixat clar que està preparat per utilitzar la força per prevenir que les armes sirianes, incloent-hi el suposat arsenal químic d'Al-Assad, puguin servir per atacar els seus aliats de Hezbollah o els rebels islamistes que lluiten contra les forces governamentals sirianes, segons ha explicat un oficial israelià.

Mentrestant, el president dels Estats Units ha dit, en el seu viatge a Costa Rica, que enviar tropes a Síria no seria bo ni per als interessos dels americans ni per al poble sirià. La consigna que manté Barack Obama és esperar i veure què passa, tot i que hi ha indicis de l'ús d'armes químiques per part del règim d'Al-Assad. Els Estats Units és el país que contribueix més en ajuda humanitària i encapçala les gestions diplomàtiques sobre la crisi a Síria.

Aquestes declaracions arriben en un moment en què el conflicte sirià agafa cada vegada més rellevància internacional i geoestratègica, i al mateix temps que Al-Assad intenta silenciar les veus que denuncien desenes de milers de morts. Obama ha parlat per primera vegada de la possibilitat que la crisi siriana enforteixi els islamistes de Hezbollah.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut