El Renault Twizy Sport F1.
El Renault Twizy Sport F1. (Foto: Saló de l'Automòbil)
Barcelona

El Saló de l'Automòbil de Barcelona arrenca amb 22 marques, dues primícies mundials i quatre d'europees

El Saló obrirà les portes al públic demà dissabte amb dues primícies: el Renault Twizy Sport F1 i el Volkswagen e-Up! Entre les marques que s'hi podran veure hi ha Ferrari, Audi, Mercedes Benz i Seat.

RedaccióActualitzat
El Saló Internacional de l'Automòbil de Barcelona ha quedat inaugurat oficialment aquest divendres. Arrenca amb la presència de 22 marques i la presentació de dues primícies mundials, quatre d'europees i 26 de nacionals. A partir de dissabte, el saló donarà el tret de sortida definitiu, obrirà les portes al públic en general i acollirà en els seus 1.500 metres quadrats dues primícies al món: la del Renault Twizy Sport F1 i la del Volkswagen e-Up! A més de les presentacions europees de l'Audi A3 Sedan, el Mercedes Benz GLA, el Nissan Juke 1,5 Dci i el Range Rover Sport.

Al saló s'hi podran trobar les novetats de les firmes Aston Martin, Audi, Bentley,  Dacia, Ferrari, Honda, Hyundai, Jaguar, Jeep, Kia, Lancia, Land  Rover, Peugeot, Maserati, Mazda, Mercedes Benz, Nissan, Renault, Seat, Smart, Volkswagen i Volvo. Per contra, enguany hi ha algunes absències destacades: Fiat, BMW, Toyota i Ford, que han excusat la seva presència al saló.

Les novetats de Nissan i Seat

Entre les marques que presenten novetats hi ha Nissan i Seat, les dues marques amb plantes a Catalunya, que a més també estrenen directius en una cita en què el sector vol reivindicar l'esforç que ha fet per atreure inversions i mantenir plantilles. Seat presenta el nou model SC de la gamma del nou León, en una cita que suposa també l'estrena del nou president, l'alemany Jürgen Stackman. Nissan, per la seva banda, presenta l'evolució del vehicle elèctric Leaf i ho fa amb la presència del nou director general d'Espanya i Portugal. Tot això en un context marcat per la crisi de vendes al mercat espanyol.

Reunió entre Rajoy i Mas en el marc del saló

El sector ha volgut abordar aquesta qüestió amb el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, durant el dinar que s'ha celebrat abans de la inauguració oficial. Una cita que Rajoy ha aprofitat per escenificar el seu compromís amb la indústria de l'automòbil, que en els últims anys ha fet un esforç per atraure 3.000 milions d'euros d'inversió i reivindicar la importància d'aquesta indústria. Rajoy ha convidat el president Artur Mas al dinar, en què han assistit una cinquantena de persones vinculades al sector, entre les quals directius de les companyies d'automoció amb presència a Espanya.

El cap de l'executiu espanyol també ha convidat els secretaris generals de CCOO i UGT de Catalunya, Joan Carles Gallego i Josep Maria Álvarez, que no hi han assistit perquè han considerat que no tindrien opció d'intervenir ni de negociar. Les seves places vacants les han ocupat els responsables de les respectives federacions del sector del metall.

El vicepresident de l'Associació Nacional de Fabricants d'Automòbils i Camions (Anfac), Mario Armero, ha dit que espera que el sector anunciï inversions a les plantes espanyoles per més de 1.000 milions d'euros, que se sumarien als 3.000 milions ja compromesos per les companyies pels pròxims anys.
Anar al contingut