Rajoy i Mas, aquest divendres, a Barcelona.
Rajoy i Mas, aquest divendres, a Barcelona.
Barcelona

Mas i Rajoy parlen sobre el dèficit i els pressupostos catalans durant la seva trobada a Barcelona

Els dos mandataris han comentat exclusivament la situació econòmica, sense entrar a abordar el procés sobiranista. Segons ha confirmat posteriorment el conseller de Presidència, Francesc Homs, Mas ha traslladat a Rajoy la petició d'ampliar l'objectiu de dèficit de Catalunya fins al 2,1%.

RedaccióActualitzat
El president de la Generalitat, Artur Mas, i el del govern espanyol, Mariano Rajoy, han aprofitat la visita del cap de l'executiu a Barcelona per inaugurar el Saló de l'Automòbil per intercanviar opinions sobre l'objectiu de dèficit i els pressupostos de la Generalitat. Segons ha confirmat posteriorment el conseller de Presidència, Francesc Homs, Mas ha traslladat a Rajoy la petició d'ampliar l'objectiu de dèficit de Catalunya fins al 2,1%. "Ens conformaríem amb el que teníem fa un any", ha indicat el conseller.

Mentre esperava l'arribada de Rajoy al recinte de Fira de Barcelona, on se celebra el Saló, Mas s'ha acostat als periodistes i ha comentat que havia parlat amb el cap de l'executiu espanyol exclusivament sobre la situació econòmica, sense entrar a abordar el procés sobiranista. El president de la Generalitat ha qualificat la trobada d'"ordinària" i emmarcada en la normalitat de dues persones que coincideixen en un acte.

Segons ha precisat ell mateix, Mas ha tingut l'oportunitat de parlar amb Rajoy mentre feien temps després del dinar amb representants del sector de l'automòbil i abans de desplaçar-se fins al recinte de la fira. Sense entrar en gaires detalls, el president català ha explicat que han conversat essencialment sobre el dèficit d'aquest any per a Catalunya i sobre els pressupostos de la Generalitat del 2013, que el govern encara no ha presentat a l'espera de saber el sostre definitiu de dèficit.

Paral·lelament, aquest divendres a la tarda, el conseller d'Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell, s'ha reunit amb els ministres Luis de Guindos i Cristóbal Montoro, per parlar sobre l'objectiu de dèficit per a Catalunya. Davant l'actual 1,2% atorgat a les comunitats autònomes, l'executiu d'Artur Mas defensa que a Catalunya li correspondria un terç del dèficit del conjunt d'administracions de l'estat (que és del 6,3% del PIB), és a dir, un 2,1%.
Anar al contingut