Palma

El jutge Castro estudiarà si hi ha delicte fiscal en les declaracions de la renda dels ducs de Palma

Castro ha rebutjat el recurs d'Iñaki Urdangarin i la infanta Cristina perquè no s'estudiessin les seves últimes deu declaracions de la renda. Castro considera que fer-ho no vulnera la seva intimitat, com al·legaven els ducs.

RedaccióActualitzat
El jutge de Palma, José Castro, investigarà si hi ha delicte fiscal en les declaracions de la renda dels ducs de Palma. El magistrat ha donat llum verda perquè s'adjuntin a les diligències judicials les declaracions de la renda dels últims 10 anys de la infanta Cristina i del seu marit, Iñaki Urdangarin.

El jutge responsable del "cas Nóos" considera que investigar les declaracions de la renda dels ducs de Palma no vulnera la seva intimitat, com havien al·legat els ducs en dos recursos, i argumenta que la decisió respon a la finalitat d'"investigar fets en els quals resulta òbvia la seva transcendència".

La decisió ha arribat el mateix dia que Manos Limpias, que exerceix l'acusació popular en el cas, ha insistit que és "absolutament imprescindible" conèixer els números de les declaracions de l'IRPF de la infanta per perseguir el presumpte delicte fiscal i de blanqueig de capitals i que seria "un veritable escàndol" que l'Audiència de Palma estimés el seu recurs per no incloure-les en el sumari.

A més, aquest dijous també s'ha sabut que l'empresa que tenien Iñaki Urdangarin i la infanta Cristina, Aizoon, va cobrar 721.000 euros per assessories fictícies, segons ha publicat "El Mundo".

Recentment es va conèixer que Iñaki Urdangarin va multiplicar per 18 el seus ingressos en set anys. Així, de cobrar 31.500 euros a l'any el 2002, va passar a 572.000 euros el 2009.

Ara, el jutge ha confirmat la seva voluntat d'estudiar aquests números detalladament, després que en el mes d'abril ja va dictar una interlocutòria on demanava les últimes deu declaracions de la renda.
Anar al contingut