El periodista Hermann Tertsch en una imatge d'arxiu.
El periodista de Telemadrid i ABC, Hermann Tertsch, en una imatge d'arxiu.
Barcelona

El periodista Hermann Tertsch diu a Twiter que la de Companys és "de les poques execucions de Franco que hauria aplaudit tota la democràcia"

El periodista Hermann Tertsch, tertulià habitual d'Intereconomia i periodista de l'ABC i Telemadrid, ha revolucionat la xarxa amb aquest tuit: "ERC es querellarà contra l'Estat per l'afusellament de Companys. De les poques execucions de Franco que hauria aplaudit tota democràcia".

RedaccióActualitzat
És tertulià habitual d'Intereconomia i periodista de l'ABC i Telemadrid, i també va ser corresponsal, redactor en cap, subdirector i cap d'opinió d'El País. Aquest dissabte, Hermann Tertsch ha revolucionat la xarxa amb aquesta tuit: "ERC es querellarà contra l'Estat per l'afusellament de Companys. De les poques execucions de Franco que hauria aplaudit tota democràcia".
 
Tertsch s'ha referit d'aquesta manera a l'anunci fet divendres de la querella que ERC interposarà contra el franquisme a l'Argentina per l'assassinat de Lluís Companys, dos diputats i 43 alcaldes republicans. Aquesta formació considera que a Espanya, els autors dels crims del franquisme encara gaudeixen d'"impunitat".

La piulada de Tertsch ha provocat més de 500 retuits i nombroses reaccions a la xarxa, entre les quals destaca la del diputat de les CUP, David Fernàndez, qui ha especificat els delictes en què pot haver incorregut el tertulià amb el seu comentari. Fernàndez ha recordat l'article 578 del Codi Penal, que parla d'"enaltiment, humiliació i menypreu" a les víctimes de delictes terroristes, així com també, de la "incitació a l'odi", castigat en l'article 510 del mateix Codi, amb penes de "presó d'un a tres anys i multa de sis a dotze mesos".

Lluny de rectificar, Tertsch ha seguit piulant i defensant les seves opinions alhora que carregant contra els nacionalistes:
  ¿ Hermann Tertsch (@hermanntertsch) 25 de mayo de 2013 Algunes de les reaccions generades a la xarxa durant la tarda han demanat que la Generalitat es querelli contra el periodista. Les respostes i opinions sobre aquest tema han tingut l'etiqueta #HermannTertsch
Anar al contingut