Luis de Guindos aquest cap de setmana en un acte del PP a València.
El Parlament demana la compareixença del ministre De Guindos en la comissió sobre les entitats financeres. (Foto: EFE)
Barcelona

El Parlament demana que compareguin De Guindos i les cúpules de Bankia i Catalunya Banc

La cambra catalana ha sol·licitat la compareixença de Luis de Guindos i de les cúpules actuals i anteriors de Bankia i Catalunya Banc davant la comissió d'investigació de les entitats financeres. A més del ministre d'Economia, el Parlament vol que declarin davant la comissió l'expresident de Bankia Rodrigo Rato i el president actual de l'entitat, José Ignacio Goirigolzarri, i l'expresident de Catalunya Banc Adolf Todó, entre d'altres polítics i banquers.

RedaccióActualitzat
El Parlament ha demanat aquest dilluns la compareixença del ministre d'Economia, Luis De Guindos, i de les cúpules actuals i anteriors de Bankia i de Catalunya Banc davant la comissió d'investigació sobre les entitats financeres a Catalunya. La comissió ha sol·licitat la compareixença de l'expresident de Bankia Rodrigo Rato; del president actual de l'entitat, José Ignacio Goirigolzarri; de l'expresident de Catalunya Banc Adolf Todó; dels exministres d'Economia Pedro Solbes i Elena Salgado, i de la cúpula anterior de Caixa Penedès, imputada per adjudicar-se pensions milionàries.

La llarga llista de compareixents inclou també el governador del Banc d'Espanya, Luis María Linde; la presidenta de la CNMV, Elvira Rodríguez; el president del FROB, Fernando Restoy; el secretari d'Estat d'Economia, Fernando Jiménez Latorre, i l'exgovernador del Banc d'Espanya Miguel Ángel Fernández Ordóñez.

Els grups parlamentaris han coincidit en la seva voluntat que la comissió sigui el més útil possible per als ciutadans perjudicats per la col·locació de preferents o altres productes de risc, i també per conèixer les causes de l'ensorrament del sistema català de caixes.

No ha prosperat, en canvi, la petició que compareguessin el president de CaixaBank, Isidre Fainé, i el director general de l'entitat, Joan Maria Nin, ni tampoc els presidents del Santander, Emilio Botín, i el BBVA, Francisco González.
Anar al contingut