Madrid

La fiscalia recorre la presó incondicional per a Miguel Blesa

La Fiscalia de Madrid ha recorregut la interlocutòria del jutge Elpidio José Silva que ordenava l'ingrés incondicional a la presó per a l'expresident de Caja Madrid Miguel Blesa. El jutge acusa Blesa d'haver comès diversos delictes en la compra del City National Bank de Miami de Florida l'abril del 2008. En contra del que pensa el jutge, la Fiscalia no veu risc de fuga de Blesa.

RedaccióActualitzat
La Fiscalia de Madrid ha recorregut la interlocutòria que va emetre aquest dimecres el jutge Elpidio José Silva per ordenar l'ingrés a presó incondicional per a l'expresident de Caja Madrid Miguel Blesa. El jutge acusa Blesa d'haver comès diversos delictes en la compra del City National Bank de Miami de Florida l'abril del 2008. En el recurs, el Ministeri Fiscal al·lega que no veu risc de fuga perquè Blesa, que té el passaport retirat, ha comparegut cada vegada que se l'ha cridat i, per tant, no està justificat l'empresonament.

El jutge, en canvi, va argumentar que encara hi ha investigacions pendents que quedarien "seriosament afectades" si Blesa continués en llibertat. A més, va advertir que la pena a la qual s'enfrontaria l'exbanquer es podria agreujar de manera "significativa" arran dels nous indicis de criminalitat que ha trobat.

Concretament, i a petició del sindicat Manos Limpias, el jutge acusa l'exbanquer de delictes societaris, administració deslleial, falsedat en document i possible apropiació indeguda. El magistrat no es creu la versió de Blesa sobre els moviments per comprar l'entitat financera, una operació que va desembocar en pèrdues de prop de mil milions d'euros i que es va fer per uns preus molt superiors als que havien pagat anteriorment el Banc de Sabadell i el Banc Popular per títols similars d'altres entitats a Florida.

La Fiscalia ha presentat el recurs directament davant de l'Audiència de Madrid, i no davant del jutge com es fa habitualment, per evitar que la resolució del conflicte quedi en mans del mateix magistrat, contra el qual ha presentat recurs l'expresident de Caja Madrid. Precisament, la defensa de Blesa també recorrerà directament a l'Audiència l'ordre de presó perquè se sent víctima d'un "abús" de la "màxima injustícia".

El fiscal ja es va oposar dimecres a la mesura adoptada pel jutge, com també va rebutjar fa tres setmanes que el mateix magistrat enviés Blesa a presó eludible sota fiança de 2,5 milions. Llavors, l'exbanquer va passar una nit a la presó i després d'aconseguir els diners de la fiança en va sortir.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut