Erdogan, durant un discurs a Turquia. (Foto: Reuters)
Erdogan, durant un discurs a Turquia. (Foto: Reuters)
Ankara

Erdogan insta els manifestants a abandonar el parc Gezi després d'haver desallotjat la plaça Taksim

Després que la policia ha desallotjat per la força la veïna plaça Taksim, símbol de les protestes que viu Istanbul des de fa gairebé dues setmanes, alguns joves "indignats" han mantingut l'acampada al parc Gezi.

RedaccióActualitzat
El primer ministre turc, Recep Tayyip Erdogan, ha exigit als manifestants que marxin del Parc Gezi, després que aquest dimarts al matí la policia hagi desallotjat per la força la veïna plaça Taksim, símbol de les protestes que viu Istanbul des de fa prop de dues setmanes. "Insto a tots els activistes al parc Gezi a entendre què passa, insto a tots els que són sincers que abandonin aquest lloc", ha dit Erdogan en un discurs a Ankara davant del seu grup parlamentari.

Erdogan ha afirmat que les concentracions que viu el país són un intent deliberat de danyar la imatge i l'economia de Turquia. Com ja havia fet anteriorment, el govern turc ha culpat les xarxes socials i la premsa internacional de les protestes que hi ha hagut durant les dues darreres setmanes. Per Erdogan, "els mitjans internacionals estan desinformat de manera sistemàtica, i amb les institucions de premsa malintencionades han crescut les protestes". És per això que el cap de govern turc ha afirmat que els activistes del parc Gezi "haurien de veure a qui estan servint".

Precisament la demolició del parc Gezi va ser el detonant de les protestes que van culminar amb l'acampada a la plaça Taksim. En aquest sentit, Erdogan ha advertit que "a partir d'ara no hi haurà més tolerància" amb els manifestants.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut