Barcelona

Nou error en les proves de selectivitat, en aquest cas en l'examen de Geografia

Una xifra econòmica sobre els fluxos d'inversió estrangera referits a Espanya contenia un número de més. L'equivocació ha generat noves queixes a les xarxes socials i moments de desconcert durant l'examen. Aquest nou error se suma a la resta d'equivocacions que s'han anat trobant durant aquests tres dies d'examens.

RedaccióActualitzat
L'examen de Geografia de les Provés d'Accés a la Universitat (PAU) que s'ha fet aquest matí contenia un error en una xifra econòmica sobre els fluxos d'inversió estrangera referits a Espanya, en què s'ha afegit un número de més.

La xifra en qüestió era 64.2644, amb un 4 de més. Fonts de la Secretaria d'Universitats i Recerca han assegurat que no hi han hagut reclamacions per aquest fet i que en el context s'entenia que l'últim número era una errada, però ha provocat noves queixes dels estudiants a les xarxes socials. Aquesta xifra, que formava part de l'exercici dos de l'opció A de l'examen de Geografia, s'incloïa en una taula sobre els fluxos d'inversió estrangera directa de l'any 2007.

Diverses estudiants que han fet aquest examen al campus del Poblenou de la Universitat Pompeu Fabra han explicat a Efe que, poc després de l'inici de la prova, una professora els ha informat de l'error i els ha indicat que havien d'eliminar el 4 que sobrava.

Aquesta nova equivocació se suma a la que hi va haver aquest dimecres a la prova de Matemàtiques, un error que va provocar molts nervis i en alguns casos llàgrimes, per por al que podia suposar per la seva nota final de selectivitat però que Universitats ha negat i ha assegurat que hi havia dues vies per solucionar el problema.

També va aparèixer un altre, aquest però, més venial, en un article -'las' en lloc de 'les' en català, de l'enunciat de l'examen de Matemàtiques aplicades a les Ciències Socials. El Consell Interuniversitari de Catalunya ha afirmat que es tracta d'un error d'impremta "i en cap cas per un error humà".

A banda d'aquestes equivocacions, en les proves de Llengua Catalana i Llengua Castellana que es van fer dimarts passat, durant el primer dia de selectivitat, hi havia diverses paraules subratllades i fins i tot, algun paràgraf sobre el que no es preguntava res en l'examen. Segons han indicat avui fonts d'un tribunal examinador, aquesta qüestió va causar perplexitat i consultes en més d'un estudiant.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut