El líder dels socialistes a Extremadura, Guillermo Fernández Vara.
El líder dels socialistes a Extremadura, Guillermo Fernández Vara. (Foto: EFE)
Mèrida

El líder dels socialistes extremenys, Guillermo Fernández Vara, demana al PSOE que es presenti sense el PSC a Catalunya

El secretari general dels socialistes extremenys demana al seu partit que es presenti per separat del PSC. Assegura que "tots enteníem que el PSOE a Catalunya és el PSC, però ara això no passa".

RedaccióActualitzat
Les opinions del primer secretari del PSC, Pere Navarro, continuen generant protestes dins el PSOE. El més contundent fins ara ha estat el secretari general dels socialistes extremenys, Guillermo Fernández Vara, que ha ressuscitat el vell debat: ha de tenir el PSOE marca pròpia a Catalunya?
 
Fernàndez Vara entén que el PSC no representa el PSOE a Catalunya. Assegura que els socialistes catalans han trencat amb la direcció del partit espanyol. Com a conseqüència, demana que el PSOE i el PSC es presentin per separat a Catalunya.
 
El líder dels socialistes extremenys ha estat contundent: "tots enteníem que el PSOE a Catalunya és el PSC, però ara això no passa". Subratlla que "ara mateix la persona que a Catalunya sigui socialista, espanyol i català necessita un partit que el representi, i aquest ha de ser el PSOE".
 
El concert no es debat
 
Fernández Vara respon d'aquesta manera a la proposta de Pere Navarro de suprimir el concert econòmic basc i navarrès. El líder extremeny considera que "si realment es produeix en un assumpte tan vital com aquest una discrepància tan seriosa, tan de fons, no hi ha cap més sortida".
 
El secretari general del PSOE extremeny considera que les declaracions de Pere Navarro no són admissibles i més sense que s'hagi consultat a la direcció del partit. Per Vara, "no som nosaltres, els que volem trencar; hi ha algú que ja ha fet un trencament".
Anar al contingut