Barcelona

Un 55,6% dels catalans votarien avui a favor de la independència, segons el CEO

L'última enquesta del CEO constata que puja gairebé un punt el percentatge de suports al "sí" en una consulta d'autodeterminació. També augmenta, en aquest cas tres punts, el suport al "no", que es queda en un 23,4%.

RedaccióActualitzat
L'enquesta del CEO corresponent a la segona onada del 2013 indica que, si la consulta sobre la independència de Catalunya es fes ara, hi votarien a favor un 55,6% dels catalans, mentre que un 23,4% ho faria en contra. Un 15,3% dels ciutadans s'abstindria o bé no aniria a votar, i només hi ha un 5,1% que no es pronuncia sobre aquesta qüestió.

Respecte a l'anterior sondeig de la Generalitat, la resposta dels que estan a favor de l'independentisme puja gairebé un punt (eren el 54,7%), i tres en el cas dels que hi estan en contra (eren el 20,7).

A la pregunta de quin hauria de ser l'estatus que ha de tenir Catalunya respecte a Espanya, un 47% dels enquestats aposten per un estat independent enfront d'un 22% que s'estimen més continuar com una comunitat autònoma espanyola. I perd suports l'opció federal, que defensen un 21,2%.

El baròmetre del Centre d'Estudis d'Opinió recull també un suport elevat dels votants de CiU - un 78%- al "sí" a la independència.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut