Snowden en una pantalla. (Foto:Reuters)
Sowden fa més revelacions sobre el cas d'espionatge. (Foto:Reuters)
Hong Kong

Snowden revela que els Estats Units van espiar la universitat més prestigiosa de la Xina

La Universitat Tsinghua de Pequin, un dels centres d'investigació més prestigiosos de la Xina en sectors com el tecnològic, va ser objecte d'espionatge electrònic per part dels Estats Units, segons informacions de l'extècnic de la CIA Edward Snowden que aquest diumenge revela la premsa de Hong Kong.

RedaccióActualitzat
La Universitat Tsinghua de Pequín, un dels centres d'investigació més prestigiosos de la Xina en sectors com el tecnològic, va ser objecte d'espionatge electrònic per part dels Estats Units, segons informacions de l'extècnic de la CIA Edward Snowden que aquest diumenge revela la premsa de Hong Kong.

En declaracions al diari "South China Morning Post", Snowden, ja reclamat formalment per les autoritats dels EUA, explica que la xarxa d'espionatge cibernètic va arribar a Tsinghua, "alma mater" de molts líders comunistes i que acull un dels principals centres d'investigació de xarxes de la Xina.

Des de Tsinghua, centre que va vertebrar la xarxa d'internet de la Xina, es podrien haver extret dades electròniques de milions de ciutadans del país, ha dit Snowden. Segons les seves revelacions, l'atac més recent va ser al gener i es van arribar a comptabilitzar en un sol dia accessos remots a 63 ordinadors i servidors del complex universitari.

La setmana passada Snowden ja va revelar el pirateig del sistema de seguretat nacional dels Estats Units a altres universitats xineses i de Hong Kong, centres que vertebren les xarxes electròniques de milions d'usuaris.

També ha explicat que les empreses de telefonia mòbil xineses han estat objecte d'espionatge per part dels Estats Units amb la intenció d'obtenir informació dels missatges de text, un dels sistemes de comunicació més utilitzats al país.

"La NSA fa tot tipus de coses, com hackejar companyies de telèfons mòbils xinesos per robar totes les dades de text", va assegurar Snowden al "South China Morning Post", que aquest diumenge dóna més detalls de l'entrevista exclusiva que li va fer el 12 de juny.
Anar al contingut