Edward Snowden. (Foto: Reuters)
Snowden abandona Hong Kong. (Foto: Reuters)
Hong Kong

Hong Kong ha permès la marxa de Snowden perquè la petició d'extradició no complia els requisits legals

El governador de Hong Kong ha explicat que han permès la marxa de l'exanalista de la CIA Edward Snowden perquè la petició d'extradició que van enviar els Estats Units no complia els requisits legals, després que l'home que va filtrar la xarxa d'espionatge telefònica i per internet muntada per Washington ha marxat cap a Moscou.

RedaccióActualitzat
Hong Kong ha permès la marxa de l'ex analista de la CIA Edward Snowden perquè la petició d'extradició que van enviar els Estats Units no complia els requisits legals. És el que ha dit el governador de la ciutat després que l'home que va filtrar la xarxa d'espionatge telefònica i per internet muntada per Washington ha marxat de Hong Kong amb destinació a Moscou.

La informació sobre la marxa de Snowden l'ha donada el diari xinès "South China Morning Post", que diu que l'exanalista arribarà a primera hora de la tarda a la capital russa, però aquesta ciutat serà només una etapa. La destinació final podria ser Islàndia o l'Equador.

Aquesta setmana Washington va inculpar formalment Snowden i en va sol·licitar l'extradició. Les informacions sobre la xarxa d'espionatge telefònica i per internet filtrades per Snowden van deixar el president Barack Obama en una situació molt incòmoda, tot i que el seu govern les va defensar al·legant la seguretat del país.
Anar al contingut