Una imatge de les obres de construcció de la nova seu del BCE, a Frankfurt.
El punt que la NSA controla amb més intensitat és Frankfurt, capital banquera i financera de la UE.
Berlín

L'Agència Nacional de Seguretat dels Estats Units espia uns 500 milions de comunicacions a Alemanya

L'Agència Nacional de Seguretat dels Estats Units no només ha espiat la Unió Europea, sinó que emmagatzema mensualment uns 500 milions de comunicacions telefòniques o per internet a Alemanya, segons afirma el setmanari "Der Spiegel". El punt que la NSA controla amb més intensitat és Frankfurt, capital banquera i financera de la UE.

RedaccióActualitzat
L'Agència Nacional de Seguretat dels Estats Units no només ha espiat la Unió Europea, sinó que emmagatzema mensualment uns 500 milions de comunicacions telefòniques o per internet a Alemanya, segons afirma el setmanari "Der Spiegel".

Aquesta publicació, que es remet a documents de l'excolaborador de l'espionatge dels Estats Units Edward Snowden, informa d'operacions sistemàtiques d'espionatge de dades, ja sigui a través de correus electrònics, SMS o converses a internet, que es recullen a Alemanya i que s'emmagatzemen a la central de l'organització, a Fort Meade.

Segons l'estadística a què afirma haver tingut accés "Der Spiegel", en un dia "normal", la NSA controla uns 20 milions de converses telefòniques i 13 milions de comunicacions a internet.

El setmanari alemany també afirma que aquest control de comunicacions és més gran en el cas d'Alemanya que en el d'altres socis europeus, com, per exemple França, amb uns dos milions de casos diaris.

El punt que la NSA controla amb més intensitat és Frankfurt, capital banquera i financera de la UE.

Aquest mateix setmanari va avançar aquest dissabte que la NSA també havia espiat les representacions de la UE i l'ONU als Estats Units mitjançant micròfons instal·lats als edificis i a la seva xarxa informàtica interna.

Amb aquest sistema, els serveis secrets dels Estats Units van accedir tant a continguts de converses confidencials com a correus electrònics i arxius dels ordinadors de la UE. En els documents de la NSA es qualifica la UE d'"objetiu" per als seus atacs informàtics.

"Der Spiegel" també explica que, des de fa cinc anys, els experts de seguretat de la UE han registrat nombrosos intents d'atac informàtic a la seva seu de Justus-Lipsius, a Brussel·les, on tots els ministres comunitaris i l'alt funcionariat de la Unió Europea tenen oficina i connexions a internet.

Els experts de seguretat informàtica comunitaris van seguir les pistes d'aquests atacs i en van localitzar l'origen a la seu de l'OTAN a Brussel·les.

Les informacions de "Der Spiegel" han desfermat una onada d'indignació entre polítics alemanys i comunitaris, entre ells el president del Parlament europeu, l'alemany Martin Schulz, que ha exigit als EUA explicacions sobre l'assumpte.
Anar al contingut