Madrid

L'atur baixa en prop de 25.000 persones a Catalunya en el millor juny des del 1996

La xifra de desocupats a Catalunya respecte al maig ha baixat un 3,9% i se situa ara en les 617.000 persones. En el conjunt de l'Estat el descens ha estat d'un 2,6% i el total de persones sense feina supera els quatre milions i mig. Es tracta de les millors xifres d'un mes de juny des del 1996, que és quan s'elabora la sèrie històrica. Per sectors, els serveis lideren els descens, seguits de la construcció i la indústria.

RedaccióActualitzat
L'atur ha baixat en prop de 25.000 persones al juny a Catalunya. El total de persones inscrites a les oficines públiques d'ocupació supera les 617.000, xifra que equival a un 3,9% menys que al mes anterior, segons les dades que ha publicat el Ministeri de Treball i Seguretat Social. En xifres absolutes, Catalunya és la comunitat on més s'ha reduït l'atur, seguida a molta distància d'Andalusia, amb prop de 16.500 parats menys, i Madrid, amb una disminució de 14.700 aturats.

Al conjunt de l'Estat, l'atur ha baixat per quart mes consecutiu i ho ha fet en més de 127.000 persones. El nombre de parats supera els quatre milions i mig, un 2,6% menys respecte al mes de maig. Tot i que el juny ja acostuma a ser bo pel que fa a la creació de llocs de treball, aquestes xifres suposen la disminució més gran que s'ha registrat en un mes de juny des que se'n tenen dades, és a dir, des del 1996. No obstant, si es compara amb el juny del 2012, l'atur s'ha incrementat un 3,2%.

En xifres relatives, la comunitat que més ha reduït l'atur són les Illes Balears. Catalunya ocupa la quarta posició.  La desocupació ha baixat a totes les comunitats excepte a Ceuta i Melilla.


La desocupació s'ha reduït a tots els sectors excepte en l'agricultura, on ha augmentat en 1.470 persones, un 0,7%. La baixada més gran ha estat en el sector serveis, on l'atur s'ha reduït en 90.000 persones. La construcció ha registrat 18.500 aturats menys, mentre que la indústria ha tingut una disminució de 13.400 aturats.

Per edats, el descens de l'atur més rellevant és el que s'ha produït en el menors de 25 anys, amb un 7,4% respecte al maig. Tot i això, la taxa d'atur juvenil espanyola continua sent una de les més elevades d'Europa. Entre els més grans de 25 anys, la baixada ha estat d'un 2%.

La secretària d'Estat d'Ocupació, Engracia Hidalgo, ha manifestat que "mai en un únic mes l'atur registrat havia baixat tant".
Per la seva banda, Felip Puig, conseller d'Empresa i Ocupació, ha dit que es tracta del millor juny en 17 anys i que si la tendència continua "estarem a prop de tocar fons".
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut