Barcelona

El govern fixa en 8.576 milions el deute de l'estat espanyol a Catalunya els últims mesos

Redacció - 03/07/2013 - 13.03h.

El deute de l'estat espanyol a Catalunya s'acosta als 8.600 milions d'euros, acumulats "aquesta temporada". Ho ha denunciat a "El matí de Catalunya Ràdio" el conseller de la Presidència, Francesc Homs, que ha reiterat que l'Estat no pot exigir a Catalunya que pagui en 30 dies quan ell és el primer morós.

Homs ha desglossat algunes de les partides que Espanya no paga: "Inversions en infraestructures, 5.227 milions d'euros; pel que fa a la reducció d'ingressos finalistes provinents de l'Estat, és a dir, diners que ens haurien de pagar i no ens paguen per programes diversos, 712 milions; sobre les mesures estatals que ells van prenent i que a nosaltres ens representa un increment de despesa, 1.762 milions; mesures estatals que el que ens representa és ingressar menys [els casos de l'euro per recepta o l'impost dels dipòsits bancaris], 873 milions." Segons el conseller, "si tenim en compte el total del deute més recent, el que podríem dir col·loquialment com el de la temporada, ens n'anem a 8.576 milions d'euros".

El conseller de la Presidència també s'ha referit a les declaracions del magistrat del Tribunal Constitucional Juan Antonio Xiol, que ha demanat a l'alt tribunal que doni una resposta unànime i integradora al procés sobiranista. Homs ha explicat què espera dels membres del Tribunal Constitucional: "Que no tornin a passar els episodis lamentables que es van produir el 2010, amb la sentència contra l'Estatut. Que respectin el marc competencial que estableix la Constitució i que, a més a més, obliguin l'Estat a complir i fer complir les sentències que ja hi ha".

PUBLICITAT

Enllaços patrocinats >

Comentaris

0

Deixa el teu comentari

Escriu el teu comentari

Normes de participació!

Normes de participació:

Tanca
  1. Per fer un comentari al portal 324.cat, has de ser usuari registrat.
  2. Tots els comentaris passen per un procés de moderació, per això poden trigar uns minuts a aparèixer publicats.
  3. Normes d'ús:
    1. No s'admeten comentaris insultants, ni racistes, ni contraris a les lleis vigents
    2. No es publicaran comentaris que no estiguin relacionats amb la notícia
    3. No es publicaran els comentaris que incompleixin les normes de participació que asseguren una participació de qualitat i respectuosa.

publicitat

ANÀLISI
Veure'ls tots