La líder del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, en una roda de premsa al Parlament.
La líder del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, en una roda de premsa al Parlament.
Barcelona

Alícia Sánchez-Camacho i José Zaragoza hauran de comparèixer al Parlament pel "cas Método 3"

La Comissió d'Afers Institucionals aprova la compareixença de la presidenta del PP català, amb els vots de tots els grups excepte els populars. Enric Millo ha assegurat que és "indecent" forçar a declarar una "víctima d'un acte d'espionatge a Catalunya" que no ha rebut ni una mostra de "solidaritat" del govern. La comissió també ha aprovat la compareixença de l'exsecretari d'organització del PSC José Zaragoza i de l'exconseller d'Agricultura Joaquim Llena.

RedaccióActualitzat
La presidenta del PP català, Alícia Sánchez-Camacho, haurà de comparèixer al Parlament pel "cas Método 3", després que ho aprovés la Comissió d'Afers Institucionals, amb el vot en contra del PP.

Els populars han lamentat aquesta sol·licitud, proposada per CiU, i han dit que Sánchez-Camacho pateix una persecució política. El portaveu parlamentari del PPC, Enric Millo, ha assegurat que és "indecent" forçar a declarar una "víctima d'un acte d'espionatge a Catalunya" que no ha rebut ni una mostra de "solidaritat" del govern.

Com a resposta, el PPC demanarà també la compareixença a la mateixa comissió de la vicepresidenta Joana Ortega, els consellers Felip Puig i Germà Gordó i l'expresident José Montilla.

Precisament aquest dimarts, la jutge que investiga el suposat espionatge a Sánchez-Camacho va acordar mantenir obert el cas en considerar que l'acord entre la dirigent del PPC i l'agència de detectius Método 3 "no extingeix l'acció penal".

Zaragoza i Llena també compareixeran

A més de la de Sánchez-Camacho, la comissió també ha aprovat la compareixença, pel mateix cas d'espionatge, de l'exsecretari d'organització del PSC José Zaragoza i de l'exconseller d'Agricultura Joaquim Llena. La petició de compareixença de Llena ha estat per unanimitat, mentre que el PSC s'ha oposat a la de Zaragoza.
Anar al contingut