Els equips de rescat, davant de les restes del tren accidentat. (Foto: Reuters)
En total, s'han obert tres investigacions per aclarir els fets. (Foto: Reuters)
París

Un problema en el canvi d'agulles s'apunta com la causa més probable de l'accident de tren prop de París

El govern francès descarta que un error humà provoqués el descarrilament d'un tren, divendres, a prop de París, que va fer 6 morts i 30 ferits. De fet, destaca que els "extraordinaris reflexos" del conductor van evitar el xoc amb un altre tren.

RedaccióActualitzat
El govern francès descarta que un error humà provoqués el descarrilament d'un tren, divendres, a prop de París, que va fer 6 morts i 30 ferits. Ho ha assegurat el ministre de Transports francès, Frederic Cuvillier, que ha destacat els reflexos que va tenir el conductor del comboi, que va evitar un xoc amb un altre tren. "Va tenir uns reflexos absolutament extraordinaris en activar immediatament l'alerta, cosa que va evitar la col·lisió amb un tren que venia en sentit contrari i que, per pocs segons, hauria xocat amb els vagons que van descarrilar", ha detallat el ministre.

Les primeres conclusions apunten que l'accident es va produir per un problema tècnic en el canvi d'agulles, a uns 200 metres de l'entrada de l'estació de Brétigny-sur-Orge, segons el ministre Cuvillier, que també ha confirmat que no s'han trobat més víctimes en els vagons que van bolcar i que, per tant, les xifres oficials continuen sent de 6 morts i 30 ferits, dels quals 8 estan greus.

En total, s'han obert tres investigacions per aclarir les circumstàncies de l'accident, el pitjor registrat a França en els últims 25 anys.
Anar al contingut