Imatge d'arxiu de l'aeroport de Castelló.
Imatge d'arxiu de l'aeroport de Castelló.
Castelló

L'aeroport de Castelló pagava 82.000 euros anuals a un falconer malgrat l'absència d'avions

La notícia s'ha sabut arran d'una altra: l'home, l'han imputat per contraban d'espècies protegides. La Generalitat Valenciana s'ha afanyat a rescindir el contracte amb l'encarregat dels falcons. Aquesta és l'enèsima polèmica en què es troba immers l'aeroport de Castelló, inaugurat fa més de dos anys, després d'invertir-hi gairebé 200 milions d'euros.

RedaccióActualitzat
L'aeroport de Castelló, on no s'enlaira ni aterra cap avió, tenia un encarregat per controlar els falcons que se solen fer servir per espantar els ocells a les pistes. La notícia s'ha sabut arran d'una altra: l'home, responsable de l'empresa Arte Halcón, que també gestiona aquest servei als dos aeroports de Tenerife i al de La Palma, l'han imputat per contraban d'espècies protegides, segons informa el diari "El País".

La investigació es va obrir quan van començar a aparèixer animals exòtics en cases particulars i en un zoològic de Castelló. La Guàrdia Civil ha confiscat 123 exemplars provinents, suposadament, de diferents aeroports, entre ells el de Castelló. Els agents han comprovat que molts d'aquests animals no tenen la documentació reglamentària i que les instal·lacions on eren tampoc no tenien autorització.

La Generalitat Valenciana s'ha afanyat a rescindir el contracte a l'encarregat dels falcons. El servei s'havia adjudicat per 82.000 euros anuals.

Aquesta és l'enèsima polèmica en què es troba immers l'aeroport de Castelló, inaugurat fa més de dos anys, després d'invertir-hi gairebé 200 milions d'euros. Només cal recordar l'escultura que s'exposa a la rotonda d'entrada, en homenatge a Carlos Fabra, el pare de la infraestructura quan era president de la Diputació de Castelló.
Anar al contingut