Imatges del desallotjament dels partidaris de Mursi acampats al Caire.
Imatges del desallotjament dels partidaris de Mursi acampats al Caire.
Brussel·les

La comunitat internacional condemna la violència a Egipte

"La violència no ofereix solucions i per això estem instant amb força totes les parts a exercir la màxima contenció", ha dit el portaveu comunitari, que considera "extremadament preocupants" les informacions que arriben sobre el terreny. Els Estats Units, Itàlia i l'Iran han condemnat la violència al país.

RedaccióActualitzat
La Unió Europea ha demanat contenció a totes les parts i ha fet una crida a aturar la violència a Egipte. "La violència no ofereix solucions i per això estem instant amb força totes les parts a exercir la màxima contenció", ha dit el portaveu comunitari Peter Stano, que considera "extremadament preocupants" les informacions que arriben sobre les víctimes en el desallotjament dels campaments al Caire que els partidaris del president deposat, Mohamed Mursi, protagonitzaven des de feia sis setmanes.

El portaveu comunitari ha reiterat el seu compromís amb un Egipte "fort, democràtic, inclusiu i pròsper".

El secretari d'Estat dels Estats Units, John Kerry, ha manifestat una rotunda oposició "a la tornada a un estat de llei d'emergència, qie d'acabar el més aiat possible". Kerry ha alertat que el país es troba en un "moment crític" i que el seu futur es definirà "en els pròxims dies".

El Ministeri d'Afers Exteriors espanyol "desaconsella" viatjar a Egipte per la situació de tensió que travessa el país. En un missatge penjat al seu web, Exteriors recorda que el govern ha decretat l'estat d'emergència i ha imposat un toc de queda en diverses zones.

Itàlia també ha demanat als seus ciutadans que limitin els seus viatges a Egipte als complexos turístics del mar Roig i la costa nord del país, tot i aquestes zones tampoc no són segures. La cap de la diplomàcia italiana, Emma Bonino, ha demanat el "màxim autocontrol" a les forces de l'ordre egípcies i ha fet una crida a les parts implicades en el conflicte a detenir "immediatament" l'escalada de violència.

El Ministeri iranià d'Afers Exteriors ha advertit del risc de guerra civil a Egipte si continua la situació actual i el que això suposaria per a l'estabilitat de tota la regió. Teheran, que ha condemnat la violència, ha instat les parts a la moderació i a buscar una sortida a la crisi el més aviat possible.
Anar al contingut