Àreu

L'ANC insta els barcelonins a desplaçar-se a les Terres de l'Ebre si volen que Barcelona sigui capital del nou Estat

L'Assemblea Nacional Catalana ultima els serrells de la cadena humana i constata que falta gent en l'extrem sud. Estudien llogar trens i vaixells per desplaçar-hi gent perquè ja no hi ha autocars lliures i insten els ciutadans de Barcelona a fer caravanes de cotxes particulars si fa falta. En l'àmbit polític, la Via Catalana continua marcant l'agenda. Els seus impulsors acusen el govern d'indefinició i li demanen gestos clars.

TV3/RedaccióActualitzat
L'agenda de l'inici del curs polític està del tot condicionada pels actes de la Diada, especialment per l'anomenada Via Catalana. L'Assemblea Nacional Catalana (ANC), convocant de la cadena humana, n'ultima l'organització aquest dissabte en una reunió al Pallars Sobirà amb una crida a omplir l'extrem sud de l'estructura humana, on encara falta gent. En l'àmbit polític, l'ANC ha acusat al govern d'indefinició i l'ha instat a fer passos clars.

Amb tren, vaixell o cotxe cap a l'Ebre
 
L'última reunió del secretariat general de l'ANC abans de la Diada, aquest dissabte en una església d'Àreu, ha servit per tancar els serrells de la cadena humana.
 
Començarà a la simbòlica hora de les 17.14 amb repic de campanes arreu del país i acabarà amb el cant dels Segadors. No hi haurà acte central però sí tres parlaments al Pertús, a Barcelona i molt probablement a Amposta.
 
La principal preocupació del secretariat és com omplir la cadena humana a les Terres de l'Ebre. Demanen als barcelonins que si volen que Barcelona sigui capital del nou Estat baixin a l'Ebre i estudien llogar trens, vaixells i fer caravanes amb cotxes particulars per aconseguir-ho, perquè diuen que ja no queden autobusos lliures.
 
Crides a la implicació política

L'ANC insta el president Artur Mas que animi els catalans a participar en la cadena humana de l'Onze de Setembre. Diu que el president té una magnífica oportunitat en el seu discurs institucional per fer un pas més en la implicació política.
 
L'endemà, el 12 de setembre, serà hora, diuen des de l'Assemblea, de posar data i una pregunta clara a la consulta. Una exigència que ja han criticat tant des d'Unió com des de Ciutadans.

El secretari general d'Universitats, Antoni Castellà, creu que seria "un error" que "l'autoimposició d'una agenda passés per sobre de l'èxit de la consulta".
 
Per la seva banda, el secretari general de C's, Matías Alonso, ha denunciat que l'Assemblea vulgui jugar "un paper que no li correspon" i ser "la impulsora de la política d'un país sencer i predeterminar el que es faci l'Onze de Setembre i després d'aquesta data".
 
Discrepàncies al PSC
 
Al PSC, la celebració de la cadena humana està tensant la situació entre direcció i crítics. L'alcalde de Tarragona, el socialista Josep Fèlix Ballesteros, ha replicat als exconsellers Joaquim Nadal i Montserrat Tura, que aquest dissabte han criticat en dos articles la cúpula socialista, que el seu partit ja s'ha posicionat clarament en favor del dret a decidir.
 
En declaracions a Catalunya Informació respecte a la possible participació d'alguns dirigents socialistes a la cadena humana, Ballesteros ha negat que se senti molest, però ha advertit que això pot desorientar l'electorat.
VÍDEOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut