Washington

Obama alerta que el "somni" de Luther King està inacabat i la bretxa racial encara existeix

El president dels Estats Units ha commemorat els 50 anys del famós "I have a dream" de Martin Luther King amb un discurs a les escales del monument a Lincoln, el mateix lloc on el va fer el reverend. Obama ha afirmat que la "gran assignatura pendent" avui és assegurar-se que el sistema econòmic nord-americà ofereix "una oportunitat justa per a la majoria" perquè és la pobresa qui defineix principalment l'esquerda racial al país.

RedaccióActualitzat
El president dels Estats Units, Barack Obama, ha commemorat els 50 anys del famós "I have a dream" de Martin Luther King amb un discurs a les escales del monument a Lincoln, el mateix lloc on el va fer el reverend. Als actes també hi han participat els expresidents demòcrates Jimmy Carter i Bill Clinton.

Obama ha aprofitat el pes històric de la cita per llançar una advertència: el "somni" de Martin Luther King "sembla encara més difícil d'assolir" que fa 50 anys, perquè la bretxa racial persisteix en la distribució de la riquesa. "L'ombra de la pobresa llança una ombra sobre el nostre jovent" a moltes comunitats del país.

A més, "la posició de tots els nord-americans que treballen, independentment del seu color, s'ha erosionat". "Durant més d'una dècada els treballadors de totes les races han vist estancar-se els seus salaris i ingressos malgrat que els beneficis empresarials s'han disparat. La desigualtat social ha augmentat de manera constant". La "gran assignatura pendent" avui és assegurar-se que el sistema econòmic nord-americà ofereix "una oportunitat justa per a la majoria" i aquesta tasca "no serà fàcil".

La marxa a Washington de fa mig segle "ens ensenya que no estem atrapats pels errors de la història, que som amos del nostre destí". "Sé que el camí serà llarg, però hi podrem arribar", ha afegit el president.

Obama ha assegurat que el país s'ha tornat "més lliure i més just" gràcies a la marxa per la llibertat on Martin Luther King va passar a formar part de la història nord-americana. Aquell dia els Estats Units van canviar. Amb les seves paraules, Luther King "va donar una veu poderosa a les tranquil·les esperances de milions de persones".
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut