Tècnics de Fukushima inspeccionen la situació de la central nuclear.
Tècnics de Fukushima inspeccionen la situació de la central nuclear. (Imatge d'arxiu: EFE)
Japó

Fukushima aboca més de 1.100 tones d'aigua tòxica al mar pel pas d'un tifó

Segons TEPCO, l'aigua vessada presenta índexs radioactius per sota dels límits permesos i la decisió es va prendre per por que les fortes pluges provocades pel tifó agreugessin l'acumulació de líquid a la planta. Actualment el principal problema de la central és l'acumulació de líquid als soterranis per la filtració dels aqüífers que hi ha sota les instal·lacions.

RedaccióActualitzat
El gestor de la central nuclear japonesa de Fukushima va abocar al mar de manera preventiva 1.130 tones d'aigua amb un baix índex de radioactivitat davant el temor pel pas del tifó "Man-yi" a la zona. Segons Tokyo Electric Power (TEPCO), aquesta aigua presenta índexs radioactius per sota dels límits permesos i la decisió es va prendre per por que les fortes pluges provocades pel tifó agreugessin l'acumulació de líquid a la planta.

L'aigua abocada estava acumulada entre les cisternes i unes barreres construïdes, precisament, per evitar la sortida de possibles filtracions a l'exterior. En total, TEPCO compta amb 1.000 tancs d'emmagatzematge en la central, en els quals acumula aigua que utilitza per refredar els reactors.

Actualment, el principal problema de la central és l'acumulació de líquid als soterranis per la filtració dels aqüífers que hi ha sota les instal·lacions. De fet, els tècnics creuen que això provoca que unes 300 tones diàries d'aigua contaminada vagin a parar a l'oceà Pacífic.

El tifó, que va generar pluges torrencials i vents de més de 160 quilòmetres per hora, han provocat fins ara tres morts, 140 ferits, cinc desapareguts i 500.000 evacuats.
Anar al contingut