La presidenta del Brasil, Dilma Rousseff.
La presidenta del Brasil, Dilma Rousseff. (Foto: Reuters)
Washington

Rousseff suspèn la visita prevista per l'octubre als EUA en protesta pel programa d'espionatge

En un comunicat, la presidència del Brasil argumenta que "no es donen les condicions" per mantenir la visita Washington prevista per al 23 d'octubre. I ho argument per "l'absència d'investigació" dels fets, així com "les corresponents explicacions i compromís" de posar fi a l'espionatge.

RedaccióActualitzat
La presidenta brasilera, Dilma Rousseff, ha plantat Barack Obama en protesta pel programa d'espionatge nord-americà. Rousseff ha suspès la visita oficial que tenia prevista per al 23 d'octubre als Estats Units.

La presidència del Brasil ha informat de la decisió en un comunicat en què afirma que s'ha pres de mutu acord amb la presidència nord-americana, però també que no estalvia crítiques a l'espionatge. En aquest sentit, denuncia que les "pràctiques il·legals d'intercepció de les comunicacions i dades de ciutadans, empreses i membres" del govern brasiler suposen un atemptat "a la sobirania nacional i als drets individuals" i és "incompatible amb la convivència democràtica entre països amics".

La nota argumenta que "no es donen les condicions" per mantenir la visita Washington donada "l'absència d'investigació" dels fets, així com "les corresponents explicacions i compromís" de posar fi a l'espionatge.

El programa d'espionatge massiu nord-americà per internet, revelat per l'exanalista de l'Agència de Seguretat Nacional Edward Snowden, ja va tensar les relacions entre la Casa Blanca i membres de la UE, amb França al capdavant de les crítiques.
Anar al contingut