Tortosa

Mas demana a la UE que garanteixi el dret a decidir i diu que Catalunya no sortirà de l'euro

El president, que ha demanat que Catalunya pugui votar en la consulta sobre el seu futur, ha agraït irònicament a Margallo que estigui tan actiu respecte a Catalunya perquè això demostra que s'adonen de la fermesa del procés. Per Mas, aquesta actitud demostra que el govern de l'Estat ha començat la campanya pel "no", i que donen per fet que la consulta es farà.

RedaccióActualitzat
El president Artur Mas s'ha tornat a referir al procés sobiranista a Catalunya des de Tortosa, on Convergència i Unió reuneix el seu grup parlamentari abans de l'inici del curs polític. Mas ha agraït irònicament al ministre d'Afers Estrangers espanyol, José Manuel García-Margallo, que estigui tan actiu respecte a Catalunya perquè això demostra que són conscients de la fermesa del procés sobiranista. El president de la Generalitat ha assegurat que és positiu que el govern espanyol hagi passat d'ignorar el procés sobiranista a tenir-lo molt present i fer, diu, campanya pel "no" a la independència de Catalunya. Per Mas, aquesta actitud demostra que el govern de l'Estat dóna per fet que la consulta es farà.

Davant tot plegat, Mas ha fet una crida explícita a les institucions comunitàries: demana que Europa garanteixi el dret a decidir i que Catalunya pugui votar la consulta sobre el seu futur, com ho farà Escòcia. El president de la Generalitat també ha assegurat que, passi el que passi, Catalunya no sortirà de l'euro.

Aquestes paraules coincideixen amb la reunió que Margallo ha mantingut amb els ambaixadors de la UE acreditats a Espanya en plena estratègia del govern espanyol per difondre el missatge que una Catalunya independent es quedaria fora de la Unió Europea.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut