Lucena en un monitor a la sala de control del plató.
Lucena diu que la defensa del dret a decidir ara és només patrimoni del PSC.
Sant Joan Despí

Lucena diu que el PSC hauria pogut convèncer el PSOE sobre el dret a decidir

El portaveu del PSC al Parlament, Maurici Lucena, acusa Junqueras i Forcadell de pressionar el govern de Mas per forçar el xoc de trens i aconseguir el seu propòsit d'independència. Lucena ha dit que la defensa del dret a decidir ara és només patrimoni del PSC.

RedaccióActualitzat
El portaveu del PSC al Parlament, Maurici Lucena, ha acusat el president de la Generalitat, Artur Mas, i Esquerra Republicana de portar el país cap a un carreró sense sortida i cap a un xoc de trens.

"El president Mas ha comès l'error més letal que es pot cometre en política que és ficar-te en un carreró i no deixar-te cap porta oberta encara que només sigui per rectificar marginalment l'alternativa que tu havies plantejat. Rectificar marginalment, per exemple, introduint el que li proposa el senyor Duran Lleida, la tercera via que en realitat és la via federal del PSC. No té sortida, Esquerra Republicana i la senyora Forcadell estan introduint molta pressió i això va cap a un xoc de trens."

En "L'entrevista del diumenge" del canal 3/24, Lucena ha dit que la decisió de portar la qüestió de la consulta al Congrés amb la condició de pactar-ne la data i la pregunta en el termini de tres mesos suposa un ultimàtum que no fa altra cosa que portar Catalunya cap a un xoc de trens amb la intenció de forçar la convocatòria d'unes eleccions plebiscitàries.

El portaveu del PSC considera que no té sentit, a més, prendre una decisió d'aquestes característiques sense tenir en compte la feina que encara ha de fer la comissió parlamentària pel dret a decidir. Lucena assegura que, si en lloc d'anar amb pressa s'hagués negociat amb els partits estatals el camí per exercir el dret a decidir, el PSC hauria convençut els diputats del PSOE. Lucena ha dit que la defensa del dret a decidir ara és només patrimoni del PSC.

"El dret a decidir de veritat, el dret a decidir serè, a l'escocesa, a la canadenca, ara només és patrimoni del partit socialista i la resta de formacions, Esquerrra, Convergència, Iniciativa i a CUP, el que volen és forçar la gent a decidir el que ells volen. Quan tu sents els independentistes imbuïts d'aquell sentit transcendent en què ara es creuen q ue estan instal·lats, a mi, de vegades em fa la impressió que no sé si estan preparats per acceptar un eventual no del que proposen."

Lucena s'ha tornat queixar del que el PSC denomina "el menysteniment del president Rigol" i ha dit que "ens costarà oblidar-lo durant un temps perquè ens vam sentit traïts i estafats i crec que, a més, en detriment de l'interés general de Catalunya. I per tant, nosaltres, seguirem oberts l diàleg però això ho tindrem present perquè aquesta aquesta aixecada de camisa no ens la tornaran fer."

De tota manera, ha insistit que ell està "a favor de diàleg amb qui sigui que tingui un suport bàsic dels que són els principis democràtics, crec que si t'ho demanen s'ha de parlar. I de fet, el primer secretari del PSC, Pere Navarro, el divendres va tenir una reunió amb l'Alícia Sánchez-Camacho per intentar instar-la quèe estovi les posicions més rígides del Partit Popular espanyol."
Anar al contingut