Madrid

El govern espanyol traurà del Fons de Reserva 6.148 milions per pagar les pensions

La ministra Báñez ha fet l'anunci davant la Comissió del pacte de Toledo del Congrés dels Diputats, on ha explicat que la reforma de pensions que proposa pretén introduir el factor de sostenibilitat per adequar les pensions a l'esperança de vida i un nou índex de revaloriació. Els diners es trauran del fons en els pròxims tres mesos.

RedaccióActualitzat
L'endemà que el govern espanyol anunciés que les pensions s'apujaran l'any que ve un 0,25%, segons s'inclou en els pressupostos generals de l'Estat, la ministra de Treball, Fátima Báñez, ha avançat que en els pròxims tres mesos es trauran del Fons de Reserva 6.148 milions per pagar les pensions. Báñez ha fet l'anunci davant la Comissió del Pacte de Toledo del Congrés dels Diputats, on ha explicat que la reforma de pensions que proposa pretén introduir el factor de sostenibilitat per adequar les pensions a l'esperança de vida i un nou índex de revaloració.

La ministra ha explicat també que entre 2012 i 2013 s'han consumit 23.731 milions del fons de patrimoni de la Seguretat Social, dels quals 4.980 milions són del fons de prevenció i rehabilitació, el que es coneix com el fons de les mútues, i 18.651 milions del Fons de Reserva. Báñez, però, ha afegit que actualment el Fons de Reserva disposa de 59.350 milions d'euros.

A més, segons el govern espanyol, el sistema de la Seguretat Social tindrà un dèficit acumulat de 36.500 milions fins al 2016.

En aquest context, la ministra ha justificat la reforma que planteja el govern i que ara haurà de tramitar el Parlament. És a dir, que si hi ha la crisi econòmica, les pensions pugin el 0,25%, mentre que si la situació és de bonança es revalorin el 0,25% més l'IPC.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut