El rei Joan Carles sortint de l'hospital Quirón de Madrid després de la primera operació. (Foto: EFE)
El rei Joan Carles sortint de l'hospital Quirón de Madrid després de la primera operació. (Foto: EFE)
Madrid

El rei rep l'alta hospitalària una setmana després de ser operat

El rei rep l'alta hospitalària una setmana després de ser operat. L'informe mèdic diu que ha completat de forma "molt satisfactòria" la fase postoperatòria després de la intervenció per substituir-li la pròtesi del maluc esquerre, afectada per una infecció.

RedaccióActualitzat
El rei ha rebut l'alta hospitalària aquest dimarts, després d'estar una setmana ingressat a causa de l'operació a què es va sotmetre perquè se li substituís la pròtesi del maluc esquerre, afectada per una infecció. Així n'informa l'últim comunicat mèdic emès per l'hospital Quirón, on va ser intervingut, que ha subratllat que el monarca ha estat donat d'alta en haver completat de forma "molt satisfactòria" la fase postoperatòria.

La directora generen del centre sanitari, Lucía Alonso, ha llegit l'informe d'alta hospitalària, firmat pel cirurgià que va operar el rei, Miguel Cabanela, i el cap del Servei Mèdic de la Casa del Rei, Miguel Fernández Tapia-Ruano.

Només 10 minuts després de rebre l'alta, el rei ha sortit del centre mèdic i ha fet unes primeres declaracions als mitjans: "Estic molt bé, ja ho veieu, estupendament". El rei Joan Carles s'ha dirigit a continuació al Palau de la Zarzuela, on haurà de continuar la recuperació en règim ambulatori. El rei haurà de fer una rehabilitació "no agressiva", consistent a caminar dins d'una piscina.

El rei Joan Carles va ser operat dimarts passat, 24 de setembre, per extreure-li la pròtesi del maluc esquerre que portava des de feia menys d'un any. Després d'aquella operació, el passat mes de novembre, se li va desenvolupar una infecció a la pròtesi, una circumstància que només passa entre l'1 i el 2% dels casos.

Cabanela i el també cirurgià Robert Troudale, que habitualment treballa a la Clínica Mayo de Minnesota (EUA), van fer una incisió al maluc del rei i, després de detectar que tenia dos tipus de gèrmens, van decidir practicar primer una operació per instal·lar-li una pròtesi provisional recoberta d'antibiòtics i, posteriorment, fer-li una segona intervenció per col·locar-li la definitiva.
Anar al contingut