El conseller d'Interior, Ramon Espadaler.
El conseller d'Interior, Ramon Espadaler.
Sant Joan Despí

Espadaler denuncia una "opacitat intolerable" de l'empresa i del govern espanyol pels sismes del Baix Maestrat

El conseller ha admès que el govern està preocupat per l'elevat nombre de sismes a la zona des de principis de setembre, més de 400. En aquest sentit, ha dit que fins ara han actuat per les vies ordinàries, però que si no obtenen resposta, estudiaran altres vies com la judicial. D'altra banda, Espadaler ha admès que episodis sísmics com aquest es poden donar hores i fins i tot dies després que s'hagi aturat la injecció de gas.

RedaccióActualitzat
Després d'una altra nit de terratrèmols davant la costa del Baix Maestrat, el més fort de 4,1 graus, el conseller d'Interior, Ramon Espadaler, ha admès que el govern està preocupat per l'elevat nombre de sismes a la zona des de principis de setembre, més de 400, i ha denunciat l'"opacitat intolerable" de l'empresa i del govern espanyol pel que fa a donar informació sobre aquest fenomen. En aquest sentit, ha dit que fins ara han actuat per les vies ordinàries, però que si no obtenen resposta, estudiaran altres vies, com la judicial.

Així doncs, entre altres qüestions, Espadaler ha demanat a la planta Castor, que injectava gas davant la costa de Vinaròs, que certifiqui que està aturada.

Els sismes poden continuar, tot i que la planta estigui aturada

Després de confirmar que dilluns es van reunir a petició seva amb el delegat del govern, el qual li va confirmar la relació "molt directe" de la injecció de gas amb els sismes, el conseller ha admès que aquest episodi sísmic es pot donar hores i fins i tot dies després que s'hagi aturat la injecció de gas, ja que no hi ha una relació automàtica.

En qualsevol cas, ha volgut tranquil·litzar la població i ha assegurat que no es té constància que cap d'aquests sismes hagi provocat cap dany físic. A més, els sismòlegs no preveuen moviments sísmics més grans.

Després de l'alarma aixecada, entre altres per l'alcalde de Tarragona Fèlix Ballesteros, en dir que a la zona hi ha una central nuclear, el conseller ha admès. "Estem en contacte permanent amb Vandellòs i en aquests moments no s'ha apreciat res que ens hagi de preocupar".
Anar al contingut