Imatge d'arxiu.
La Generalitat lamenta la falta d'informació que envolta aquest incident.
Tarragona

Protecció Civil avisa de tres nous sismes superiors als 3 graus a la costa de Vinaròs

El primer ha estat a les 10.40, quan el sismògraf de l'Institut Geològic de Catalunya ha registrat un moviment de 3,7 en l'escala de Richter. Una hora més tard, a les 11.55, un nou terratrèmol s'ha sentit a la zona, de 3,6 graus. A les 14.56 n'hi ha hagut un altre, aquest de 3,2 graus.

RedaccióActualitzat
Nous moviments sísmics a la costa de Vinaròs, on se situa el magatzem de gas submarí Castor. El primer ha estat a les 10.40, quan el sismògraf de l'Institut Geològic de Catalunya ha registrat un moviment de 3,7 graus en l'escala de Richter. Una hora més tard, a les 11.55, Protecció Civil alertava d'un nou moviment, aquest de 3,6 graus. El tercer sisme important ha arribat a les 14.56, de 3,2 graus. Finalment, un quart sisme de 3,1 graus s'ha produït a la nit, pocs minuts després de les deu.

Aquests nous terratrèmols fan augmentar encara més la preocupació i la intranquil·litat, però sobretot el malestar, a les Terres de l'Ebre i també al País Valencià. De fet, els tres sismes han arribat després d'una nit durant la qual no s'han detectat sismes destacats.

Mentrestant, a Tarragona els responsables de l'executiu espanyol, el delegat del govern a les Terres de l'Ebre i alcaldes i presidents de consells comarcals de la zona han estat reunits. La Generalitat espera obtenir més dades sobre l'actuació de l'empresa per poder aclarir l'origen dels moviments sísmics.
Anar al contingut