Bilbao

Milers de persones recorren Bilbao en favor dels drets dels presos bascos i per rebutjar l'operació policial contra Herrira

Milers de persones han seguit la crida de desenes d'agents socials, sindicals i polítics per denunciar l'operació policial de dilluns contra Herrira i defensar la tasca d'aquest moviment en defensa dels drets dels presos bascos.

RedaccióActualitzat
Milers de persones es manifesten a Bilbao en protesta per l'operació impulsada pel Ministeri de l'Interior i desenvolupada dilluns passat contra l'associació de suport als presos bascos, Herrira, i en reivindicació dels seus "drets". La pressió policial contra el que el govern espanyol considera que és l'entorn d'ETA, va acabar dilluns passat amb la detenció de divuit membres d'aquest col·lectiu. Tots ells van sortir en llibertat entre dijous i divendres i han estat presents avui dissabte, vestits de blau, durant la marxa. A l'inici de la mobilització, el diputat general de Guipúscoa, Martin Garitano, ha abraçat a tots divuit.

Han acompanyat Garitano els representants de Sortu, Amaia Izko i Pernando Barrena; el secretari general d'EA, Pello Urizar; el coordinador general d'Aralar, Patxi Zabaleta; el portaveu d'Alternatiba, Oskar Matute, i representants d'EB-Berdeak, com José Navas i Javier Madrazo, entre d'altres.

La marxa, encapçalada per una pancarta amb el lema "Tantaz tanta, euskal presoen eskubideen alde (Una marea pels drets dels presos i exiliats bascos)", ha sortit a les 17.40 del pavelló de La Casilla.

La mobilització ha estat convocada per més de 50 organitzacions polítiques, socials i culturals. Entre elles, els partits integrants d'EH Bildu (Sortu, EA, Aralar i Alternatiba), els sindicats ELA i LAB, Etxerat i 15-M Biscaia, a més d'Ezker Batua. A més, la mobilització ha comptat amb el suport de Lokarri i de CCOO d'Euskadi. En canvi, no hi han participat altres partits que han rebutjat l'operació de la Guàrdia Civil, com PNB, Ezker Anitza-IU o Equo. Tampoc hi han estat presents ni el PSE-EE ni la UGT d'Euskadi, que també han qüestionat l'actuació ordenada per l'Audiència Nacional.

La manifestació ha acabat a l'Ajuntament quan encara hi havia gent al punt on ha començat.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut