La jutge Mercedes Alaya arribant als jutjats de Sevilla en una imatge d'arxiu
La jutge Mercedes Alaya arribant als jutjats de Sevilla en una imatge d'arxiu (EFE)
Sevilla

Detingut un exalt càrrec de la Diputació de Sevilla i tres sindicalistes en una macrooperació pels EROs falsos

La Guàrdia Civil ha detingut a Sevilla Enrique Rodríguez, exgerent provincial de l'Institut de Foment d'Andalusia (IFA) i alt funcionari de la Diputació Provincial de Sevilla, en el marc de l'operació que porten a terme pel cas dels expedients de regulació d'ocupació irregular. També s'ha detingut el secretari de la UGT a Cadis, així com l'exsecretari d'Organització Tèxtil i el de Desenvolupament Industrial de CCOO.

RedaccióActualitzat
Nova operació en la causa judicial pels EROs fraudulents d'Andalusia. Agents de la Unitat Central Operativa (UCO) de la Guàrdia Civil han detingut a Sevilla Enrique Rodríguez, exgerent provincial de l'Institut de Foment d'Andalusia (IFA) i alt funcionari de la Diputació Provincial de Sevilla, en el marc de l'operació que des de primera hora del matí porten a terme en relació amb el cas dels expedients de regulació d'ocupació (ERO) irregulars que investiga la jutge de Sevilla Mercedes Alaya, segons fonts de la investigació. La diputació de Sevilla ja l'ha destituït fulminantment en saber la notícia, però ho ha fet de manera temporal  perquè "respectem la presumpció d'innocència en un Estat de Dret fins que es produeixi la sentència definitiva del cas".

En l'operació també s'ha detingut el secretari de laU GT a Cadis, Salvador Mera. També l'exsecretari d'organització Tèxtil de Comissions Obreres, Juan Antonio Florido, i l'exsecretari de Desenvolupament Industrial de CCOO, Roberto Carmona

Ara, a més a més, s'estan escorcollant diferents immobles en una operació que es du a terme a Sevilla, Cadis, Màlaga i Barcelona.

Tot plegat seria la segona fase de l'"operació Heracles", desenvolupada al març passat i en què s'investiga el suposat cobrament de "sobrecomissions" per part de les mediadores que van gestionar les pòlisses de prejubilació relacionades amb els ERO. Dins d'aquesta operació, ja es van detenir vint-i-dues persones, set de les quals van ingressar a la presó; tres encara hi continuen.

L'operació es fa just el dia que l'exministra de Foment i exconsellera andalusa d'Economia, Magdalena Álvarez, declara en la causa que porta la jutge Mercedes Alaya.
Anar al contingut