L'exministra de Foment Magdalena Álvarez.
L'exministra de Foment Magdalena Álvarez.
Sevilla

L'exministra Magdalena Álvarez defensa davant de la jutge la legalitat de les ajudes en els EROs falsos

L'exministra de Foment compareix davant la jutge de Sevilla que porta el cas dels expedients de regulació d'ocupació irregulars i la desviació fraudulenta de fons autonòmics. Álvarez està imputada pels delictes de prevaricació i malversació en la seva etapa com a consellera d'Economia de la Junta d'Andalusia.

RedaccióActualitzat
L'exministra de Foment i exconsellera andalusa d'Economia, Magdalena Álvarez, ha comparegut davant la jutge de Sevilla que porta el cas dels expedients de regulació d'ocupació irregulars i la desviació fraudulenta de fons autonòmics. Álvarez ha defensat la legalitat de les ajudes investigades en els EROs falsos i ha dit que les anomenades transferències de finançament -que la Junta d'Andalusia utilitzava per pagar les ajudes que ara s'investiguen- eren una transposició de les normes estatals que utilitzen moltes comunitats autònomes.

Els advocats personats en la causa han explicat que la declaració davant la jutge Mercedes Alaya s'està portant a terme de manera tranquil·la i que l'exministra intenta explicar d'on sortien els diners, oposant-se a les afirmacions de la magistrada.

Álvarez està imputada pels delictes de prevaricació i malversació en la seva etapa com a consellera d'Economia de la Junta d'Andalusia. Álvarez va ser consellera del govern de Manuel Chaves des del 1994 fins al 2004.

L'exministra té presentat un recurs -que encara no està resolt- en què argumenta que els fets han prescrit. L'advocat de la defensa considera que s'ha vulnerat el seu dret a la tutela judicial efectiva i en qualsevol cas reitera que els delictes han prescrit.

La magistrada Alaya va decidir al juliol imputar una vintena de càrrecs polítics que des de les seves àrees haurien facilitat presumptament les transferències econòmiques per a altres objectius diferents dels previstos, sense cap fiscalització ni la seva publicació al Butlletí Oficial de la comunitat autònoma. La jutge, a més, està convençuda que el cobrament dels EROs falsos responia a una decisió política.
Anar al contingut