La líder del partit d'extrema dreta Front Nacional, Marine Le Pen (Foto: Reuters)
La líder del partit d'extrema dreta Front Nacional, Marine Le Pen (Foto: Reuters)
París

Un sondeig atorga al Front Nacional la victòria a les eleccions europees a França

El partit d'extrema dreta de Marine Le Pen guanyaria els comicis amb un 24% d'intenció de vot, segons una enquesta de "Le Nouvel Observateur". És la primera vegada que un sondeig pronostica aquest lideratge de la ultradreta.

RedaccióActualitzat
El Front Nacional, d'extrema dreta, guanyaria per primer cop unes eleccions a tot França, les europees, amb un 24% d'intenció de vot, segons es desprèn de l'enquesta que ha publicat el diari "Le Nouvel Observateur". Els conservadors de la UMP quedarien en segon lloc, amb un 22%, i per darrere anirien els socialistes, amb el 19% de sufragis.

Una enquesta anterior, al maig, donava un empat del 2% entre els tres primers partits. L'increment de suports al Front Nacional és una tendència que ja s'ha constatat en altres sondejos. Fa uns dies, l'institut LH2 va revelar que un de cada quatre ciutadans estava disposat a votar el partit a les municipals de la primavera que ve.

L'artífex d'aquest canvi és Marine Le Pen, la filla del fundador de la formació neofeixista, que ha renovat la imatge i el discurs del partit.
Anar al contingut