El conseller d'Interior, Ramon Espadaler.
El conseller d'Interior, Ramon Espadaler.
Barcelona

Espadaler assegura que la Policia Nacional impedirà que arribin a Catalunya autocars d'ultres el 12-O

Segons ha explicat el conseller Ramon Espadaler, la implicació del ministeri que encapçala Jorge Fernández Díaz "serà proactiva, en el sentit d'aturar" desplaçaments de persones que "vénen a fer brega". Pel que fa a la prohibició d'una part de la marxa convocada per la plataforma La España en Marcha també a Barcelona, el conseller d'Interior ha insistit que s'ha ordenat per evitar incidents amb altres mobilitizacions de signe contrari previstes al mateix lloc i hora.

RedaccióActualitzat
El Ministeri de l'Interior s'ha compromès a aturar el desplaçament dels grups feixistes més radicals cap a Catalunya el 12-O, amb motiu de la celebració del dia de la Hispanitat. Segons ha explicat el conseller Ramon Espadaler als micròfons d'"El matí de Catalunya Ràdio" i d'"Els matins" de TV3, la implicació del ministeri que encapçala Jorge Fernández Díaz "serà proactiva, en el sentit d'aturar alguns d'aquests desplaçaments" de persones que "vénen a fer brega" i s'impedirà que autocars amb radicals arribin a Catalunya.

Espadaler ha afegit, també, que es tracta de moviments que podrien alterar l'ordre públic i que han detectat a través d'internet i de convocatòries que s'han fet des de diferents punts de l'Estat, i, sobretot, des de Madrid.

Manifestacions de signe oposat

Pel que fa a la prohibició d'una part de la marxa convocada per la plataforma La España en Marcha també a Barcelona, el conseller d'Interior ha insistit que s'ha ordenat per evitar incidents amb altres mobilitzacions de signe contrari previstes al mateix lloc i hora. "El que hem fet és separar-les", ha explicat.

Així, els grups antifeixistes es podran concentrar a la plaça de Sants, mentre que els ultradretans podran fer la marxa tradicional del dia de la Hispanitat de la plaça d'Espanya cap a Montjuïc. Espadaler, tot i això, no descarta que aquests grups d'ultradreta recorrin ara la prohibició.

El conseller ha volgut deixar clar que el seu departament i ministeri comparteixen la preocupació per les diferents manifestacions convocades i que el dispositiu que estan preparant de manera coordinada serà per garantir tant el dret de manifestació com també el respecte a l'ordre públic.
Anar al contingut