Un instant de l'ofrena floral.
La Plataforma per la Laïcitat i la Dignitat ha organitzat aquest acte a la muntanya de l'Oliva, a Tarragona, on més de 700 persones van ser afusellades fins l'any 48.
Tarragona

Protesta contra la beatificació amb un homenatge a les víctimes de la repressió franquista

A la mateixa hora que es feia la beatificació, un centenar de persones han homenatjat les víctimes de la repressió franquista.

RedaccióActualitzat
La cerimònia de la beatificació de 522 religiosos que s'ha fet aquest diumenge a Tarragona no ha estat exempta de polèmica, ja que alguns sectors laics de la població, i fins i tot algun sector eclesial, reclamen que l'Església espanyola demani perdó pel seu suport al franquisme i critiquen que només es reconegui les víctimes d'un dels bàndols de la guerra.

Com a protesta, a la mateixa hora que es feia la beatificació, unes 200 persones han homenatjat les víctimes de la repressió franquista. La Plataforma per la Laïcitat i la Dignitat ha organitzat aquest acte a la muntanya de l'Oliva, a Tarragona, on més de 700 persones van ser afusellades fins l'any 48.

La comitiva ha fet una ofrena floral a la muntanya i després han anat al cementiri, on també han deixat flors a la fossa comuna.

La portaveu de la Coordinadora per la Laïcitat i la Dignitat, Teresa Fortuny, ha assegurat en què l'acte de l'Església ha estat un "insult" als familiars de tots els morts de la dictadura que "continua obrint ferides, enlloc d'ajudar a tancar-les".
 
Anar al contingut