Farmacèutica buscant un medicament.
Catalunya

La Generalitat no podrà pagar a les farmàcies el que els deu de setembre

El Servei Català de la Salut (CatSalut) no podrà pagar als farmacèutics els 107 milions d'euros corresponents als medicaments dispensats el mes de setembre.

RedaccióActualitzat

El Servei Català de la Salut (CatSalut) no podrà pagar als farmacèutics el pròxim 31 d'octubre els 107 milions d'euros corresponents als medicaments dispensats el mes de setembre.

La Generalitat no podrà afrontar aquest pagament perquè disposarà de 1.700 milions d'euros menys del Fons de Liquiditat Autonòmica, un fons que li havia permès pagar les factures dels medicaments en els últims mesos.

Aquest nou impagament ha provocat malestar i preocupació entre els farmacèutics, que encara han de cobrar 309 milions d'euros que els deu la Generalitat per les factures impagades del novembre i el desembre del 2012 i el maig del 2013.

No obstant això, el president del Consell de Col·legis de Farmacèutics de Catalunya, Jordi de Dalmases, ha anunciat que ja ha iniciat contactes per evitar que els problemes de tresoreria afectin novament les farmàcies.

A causa d'aquests endarreriments en els pagaments, algunes farmàcies catalanes han hagut de tancar i d'altres han hagut de recórrer a pòlisses de crèdit bancari, mentre que la majoria només dispensen els medicaments més cars per encàrrec i sol·licitats amb antelació.

Anar al contingut