Tarragona

Els farmacèutics de Tarragona estan en una situació insostenible pel deute acumulat de 47 milions

El president del Col·legi de Farmacèutics de Tarragona afirma que en algunes farmàcies ja hi ha problemes per trobar determinats medicaments.

RedaccióActualitzat

Els farmacèutics de Tarragona estan en una situació insostenible per uns deutes acumulats de 47 milions d'euros en pagaments de medicaments. Diuen que en algunes farmàcies ja hi ha problemes per trobar determinats medicaments.

Segons ha explicat al programa "Catalunya al dia" de Catalunya Informació el president del Col·legi de Farmacèutics de Tarragona, Joaquim Nolla, la situació no es pot sostenir gaires dies més. "Moltes farmàcies estan afectades perquè estem parlant de tres endarreriments, de tres impagaments que hi ha hagut", ha dit.

Nolla s'ha referit als 12 milions d'euros en pagaments de medicaments del setembre que s'han afegit als deutes per valor de 35 milions més corresponents a pagaments de l'any passat i del maig.

"La situació de l'oficina de farmàcia ja estava al límit. Això (un nou impagament) seria incrementar de manera exponencial el problema que ja tenim", ha conclòs.

Els farmacèutics de Tarragona han llançat aquesta alerta l'endemà que la Generalitat va anunciar que no podrà pagar als farmacèutics aquest setembre els 107 milions d'euros corresponents a medicaments dispensats pels 1.700 milions d'euros menys que rebrà del fons de liquiditat autonòmica (FLA) del govern espanyol.

 

Anar al contingut