Barcelona

Trias proposarà avui renunciar als Jocs d'Hivern del 2022 en constatar que el COI no hi creu prou

L'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, proposarà renunciar a la candidatura de Barcelona pels Jocs d'Hivern del 2022 després que el COI li ha desaconsellat presentar-s'hi. Aquest dijous rebrà els alcaldes del Pirineu per explicar-los els motius. El COI creu que, tot i la potència de la marca Barcelona, l'escassa tradició en esports d'hivern juga en contra de la candidatura. L'alcalde creu més pertinent fer l'aposta per al 2026.

TV3Actualitzat

Els Jocs Olímpics d'hivern a Barcelona el 2022 s'allunyen, segons ha pogut saber TV3. Fonts municipals han confirmat que l'alcalde Xavier Trias proposarà la renúncia oficial a la candidatura després del viatge que ha fet aquest dimecres a Lausana. Allà, els membres del Comitè Olímpic Internacional haurien refredat molt les possibilitats de la candidatura Barcelona-Pirineu i aquest dijous Trias plantejarà als alcaldes implicats renunciar-hi oficialment.

Després de moltes setmanes d'incertesa, Xavier Trias sembla que finalment ha desfullat la margarida. S'inclina per tirar la tovallola, almenys de moment, i no presentar candidatura als Jocs d'hivern del 2022. Aquesta seria la decisió presa després d'una ronda de contactes del més alt nivell.

Un de les més determinants ha estat la reunió que ha tingut aquest dimecres amb la cúpula del Comitè Olímpic Internacional. Tot i reconèixer la potència de la marca Barcelona, els dirigents del COI li han comunicat a Trias les poques opcions de victòria, almenys de cara al 2022, a causa de l'encara escassa tradició que té Espanya, creuen, en esports d'hivern.

Trias té previst comunicar la notícia i proposar intentar-ho el 2026 als alcaldes del territori, que havien abraçat amb entusiasme l'aposta olímpica i que no volien ni sentir a parlar d'un possible ajornament de la candidatura. Creuen que ha fallat perquè el Comitè Olímpic Espanyol no ha apostat per la candidatura.

El cert és que Trias mai havia acabat de veure del tot clar aquest projecte, que havia heretat de l'alcalde Hereu. I havia deixat molt clar que no es presentaria si no veia opcions de guanyar. A finals de setembre, va anunciar la celebració d'una consulta perquè la ciutadania avalés, o no, la candidatura.

Més enllà de l'opinió del COI, Trias tampoc ha aconseguit aquesta unitat que demanava. A l'Ajuntament, al rebuig frontal d'Iniciativa, s'hi va sumar la setmana passada el del PP, que va rebutjar la data del 2022 i va demanar ajornar el projecte. Una pista gairebé definitiva. Pocs dies després, Trias assegurava que seria un suïcidi presentar-se sense el suport de socialistes i populars.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut